LPGA-drømmen knust for Skarpnord

Dette skulle være året da Marianne Skarpnord (30) tok steget tilbake til det aller gjeveste golfsirkuset. Slik gikk det ikke.

Marianne Skarpnord

SKUFFET: Marianne Skarpnord var aldri i nærheten av sitt toppnivå i den siste kvalifiseringsturneringen til neste års LPGA.

Foto: Chris Carlson / Ap

– Dessverre har jeg puttet meg bort hele uka. Det er utrolig kjipt, men sånn er det, skriver Skarpnord i en SMS til NRK.

Hun måtte bli blant de 20 beste i den siste av de tre kvalifiseringsturneringene i Florida for å være med på USA-touren neste år. Hun spilte i denne touren også i 2010.

Gjennom uka har hun kjempet hardt, men egentlig aldri vært i nærheten av å komme blant de 20 beste.

Langt unna

Lørdag kveld norsk tid avsluttet hun fjerde runde på 78 slag, seks slag over par. Dermed er sarpingen ikke engang blant de 100 beste totalt.

Hun får ikke engang være blant de 70 som spiller den avsluttende runden

– Jeg vet ikke hvorfor, men jeg følte meg litt ukomfortabel i begynnelsen av uka. Så ble det bare verre, og til slutt var jeg redd for å slå en putt, sier hun.

Fortsetter i Europa

Skarpnord fikk stor oppmerksomhet i sommerens OL-turnering da hun lenge kjempet i toppen. Når hun i år misset muligheten til å komme tilbake til den amerikanske golftouren, av de fleste ansett som den aller gjeveste, synes hun det er kjipt.

Det betyr imidlertid ikke at hun blir arbeidsledig. Hun fortsetter å spille turneringer i Europa.

– Jeg er selvfølgelig skuffa nå, men verden går ikke under. Jeg har fortsatt en jobb i Europa, sier hun.