Lover god sikkerhet på Marcus og Martinus-konsert

Arrangøren av Sarpsborgfestivalen lover at sikkerheten er på topp under konserten med Marcus og Martinus i Sarpsborg kommende lørdag. Konserten ble utsolgt i våres.

Marcus/Martinus borggården

Konsert med Marcus og Martinus under Olavsfestdagene i Trondheim. På lørdag kommer de til Sarpsborg.

Foto: Helge Bull-Engelstad / NRK

Marcus og Martinus spiller klokken 13.00 i Kulåsparken lørdag. 5000 billetter ble revet bort i løpet av kort tid. Tvillingbrødrene er blitt svært populære, og pågangen har vært så stor at det har gått ut over sikkerheten til publikum på andre konserter.

Hans Petter Haaland

Daglig leder i musikkselskapet Hes og styreleder og ansvarlig for booking under Sarpsborgfestivalen, Hans Petter Haaland, sier at alt er tilrettelagt for en flott konsertopplevelse.

Foto: Erle Strøm

Den norske duoen skulle blant annet ha opptrådt i Malmö under en livesending av barneprogrammet «Sommarlov» 15. juli, men arrangørene kunne ikke garantere for publikums sikkerhet og stengte av området.

Fornøyelsesparken Liseberg i Göteborg måtte stenge inngangen før konserten begynte fordi pågangen var så stor.

Da guttene skulle opptre under Sommerfesten på Giske i juli, ble det trafikkaos i Ålesund. Kaoset var så omfattende at arrangøren valgte å utsette konserten en time. Mange ga opp å stå i busskø og dro skuffet hjem.

Les også:

Erfaring fra andre konserter

Daglig leder i musikkselskapet Hes og styreleder og ansvarlig for booking under Sarpsborgfestivalen, Hans Petter Haaland, sier at de nå er forberedt før konserten lørdag.

– Vi er veldig godt forberedt. Vi har lang erfaring med å håndtere denne målgruppen. I sommer har vi også arrangert to andre festivaler hvor Marcus og Martinus har spilt med like stor folkemengde, sier han.

De to andre festivalene han sikter til er Hvalstrandfestivalen i Asker og Verket i Mo i Rana forrige helg. Haaland sier at der gikk alt etter planen.

– Det var ingen problemer i forhold til sikkerhet. Vi har et profesjonelt vaktselskap som er det samme som har vært på de to andre konsertene. Vi har en god plan for hvordan vi gjør det med innslipp for å få folk fort inn på området slik at alle får med seg konserten. Og vi har en god plan for hvordan vi håndterer folkemengden inne, sier han.

Ber foreldre skrive telefonnummeret sitt på barna

Haaland sier at vaktholdet blir bra.

– Som nevnt har vi et profesjonelt vaktselskap som er leid inn. De har en hel rekke vakter som står mellom scenen og publikum. Vi har også en konferansier på scenen som sier at foreldrene må ta godt vare på barna sine. I tillegg har vi frivillige som går ute i folkemengden for å passe på at alle har det fint, opplyser han.

Det er mange barn som vil være på konserten sammen med foreldre. Bookingansvarlig sier de oppfordrer foreldre til selv å ta noen forholdsregler.

– Vi oppfordrer foreldre til å skrive navn og telefonnummer på enten armbånd eller barnas armer. I tillegg er det fint at foreldrene avtaler et sted med barna om de mister hverandre. Men det har ikke vært noen dramatikk noen steder.