NRK Meny
Normal

Lover endringer i transportplanen

Forslaget til nasjonal transportplan kommer ikke til å bli stående uten penger til nye investeringer til tog og vei, sier stortingsrepresentant  Irene Johansen fra Arbeiderpartiet. 

Irene Johansen, Stortingsrepresentant (Ap)

Stortingsrepresentant Irene Johansen fra Arbeiderpartiet

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Det er ikke foreslått noe til investeringer i neste planperiode - bare til vedlikehold.

- Slik kan transportplanen umulig bli stående, sier Johansen.

- Vanskelig å leve med

- Nå har regjeringen prioritert vedlikehold og drift til både vei og jernbane. Det kan godt være at det er viktig, ut fra det vi har hørt om den dårlige tilstanden på veier og jernbanenett.

- Men samtidig blir investeringsprosjekter nedprioritert, og det er vanskelig å godta for meg, sier Irene Johansen til NRK.

Skapte sterke reaksjoner

Ikke penger til nye investeringer på Østfoldbanen. Ikke penger til nye veiprosjekter i Østfold. Det skapte sterke reaksjoner da forslaget til nasjonal transportplan ble lagt frem i går.

Og det skapte reaksjoner at det ikke ble foreslått penger til ny jernbanetrasé i Moss, ikke til dobbeltspor mellom Ski og Oslo. Og ikke til å fullføre bygging av E18.

Nå skal forslaget til politisk behandling, og planen blir ikke slik, sier Irene Johansen.

Endringer vil skje

- Jeg mener først og fremst at jernbanen må prioriteres. Vi har prioritert E6 i mange år og det har vært riktig og viktig. Men vi ser nå at trafikkveksten på E6 er stor. Også på frakt av gods.

- Da mener jeg det er viktig å satse på jernbanen. Både jernbanesatsing og utbygging av E18 videre krever at vi får mer enn forslaget fra de forskjellige etatene som nå er lagt frem, sier Johansen til NRK. 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykken er på Rolvsøyveien

    Frontkollisjonen på Rolvsøy har skjedd på Rolvsøyveien, melder politiet. To personer er lettere skadet. Tre biler er involvert i ulykken. Det er omkjøring om Dikeveien og lange køer i området.

  • Front mot front på Rolvsøy

    To personer er lettere skadet etter en front mot front ulykke i Dikeveien på Rolvsøy i Fredrikstad. Det er trafikale problemer på stedet, melder politiet.