Løvdal tror på bedre tider

Stjernen-trener Ørjan Løvdal tror klubben har klart å snu den vonde trenden.

Stjernen-spillere jubler
Foto: Heiko Junge, Junge, Heiko

I går fikk Stjernen en god start etter juleoppholdet etter å ha slått Comet 4-2 i Halden ishall.

- Har med selvtilliten å gjøre

- Ja, jeg føler at vi er piggere i beina nå. Vi har trent bra i jula, og fått litt hvile etter det igjen - og vi virker piggere nå enn vi gjorde før jul, sier Stjernen-treneren til NRK Østfold.

Stjernen har hatt en tung høst, og ligger tredje sist i eliteserien i ishockey. To ganger tidligere denne sesongen har laget fra Plankebyen tapt med kalassifre mot gårsdagens motstander, Comet - 0-5 og 0-7. Derfor smakte gårsdagens seier ekstra godt.

- Det går jo på det jeg har vært inne på før. Vi har hatt veldig mange skader og sykdom i høst, mens de som har kommet tilbake aldri har fått trent seg opp. Det har litt med selvtillitit å gjøre, er du bra trent så får du en sterkere psyke og dermed bedre selvtillit, sier han.

Burman avgjorde

Stjernen fikk en drømmestart på torsdagens kamp da Pavol Vostrak ga Fredrikstad-laget ledelsen allerede etter 2 minutters spill i første periode. Men bare noen minutter senere utlikner hjemmelaget ved Ola Johannessen. Magnus Selvaag fører de røde i ledelsen igjen, mens Niklas Junnti etterhvert øker ledelsen for bortelaget.

I siste periode gir Martin Arup Comet fornyet håp, mens Mike Burman avgjør det hele til Stjernens fordel like før slutt.

Resultater fra torsdagens eliteserierunde i ishockey:

Frisk Asker-Stavanger 5-1
Trondheim-lillehammer 4-3
Comet-Stjernen 2-4
Sparta-Furuset 9-2
Vålerenga-Storhamar 6-5