NRK Meny
Normal

Losstasjon kan stå i fare

Regjeringen gjennomgår losplikten i Norge.

Skipstadsand på Asmaløy

Skipstadsand på Asmaløy.

Foto: Jan Henrik Ihlebæk / NRK

Losstasjonen på Skipstadsand på Hvaler kan stå i fare. Det bekrefter havnedirektør i Borg havn, Tore Lundestad, til NRK.

Tore Lundestad

Tore Lundestad, havnedirektør i Borg havn.

Foto: Anders Winlund / NRK

Regjeringen gjennomgår losplikten her i landet og flere forslag vurderes. Det kan bety andre løsninger på Hvaler.

For Borg Havn er det viktig at losstasjonen består, ifølge Lundestad.

– Vi vil være påpasselige med å sørge for at vi får beholde det vi har på Skipstad. Det er viktig for Østfold, sier han til NRK.

– Så vi håper at det blir utfallet, men vi følger veldig tett på de forslagene som kommer nå, fortsette Lundestad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Totalforbud mot bål

    Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Østfold og Follo vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. " I nærheten av" defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis stor gress- og lyngbrannfare i kommunene. Skogbrannfarevarselet (se www.yr.no) viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.