NRK Meny
Normal

Løse takplater skader biler, bygate ble stengt

Politiet stengte Sverres gate i Sarpsborg sentrum i morges etter at takplater blåste av en bygning i den kraftige vinden. Flere parkerte biler ble skadet av plater som falt ned fra taket.

Takplater blåse av bygg i Sarpsborg

Sverres gate i Sarpsborg er stengt etter at store takplater har blåst av et hus.

Foto: Tomas Berger / NRK

Plater blåst av tak

Det henger løse takplater ut fra taket.

Foto: Tomas Berger / NRK

Nå i formiddag er Sverresgate igjen åpnet for trafikk, men gårdsplassen ved det aktuelle huset er sperret av.

– Vi fikk melding om at det var en del takplater som hadde løsnet fra Sverres gate 12. De platene har falt ned på noen biler og gjort skade der. Omfanget er såpass stort at vi har valgt å sperre av gatene i nærheten slik at ikke folk skal komme til skade. I tillegg har vi har bedt beboerne å holde seg innendørs, sa innsatsleder Sindre Dahlstrøm ved Østfold politidistrikt i morges.

– Vinden gjør at det er vanskelig å få jobbet på taket. Vi venter på et saneringsfirma som kan ta en vurdering på når vi kan komme i gang med å sikre taket, sa Dahlstrøm.

Created by InfoDispatcher

Takplater har falt fra en bygning i Sverresgate i Sarpsborg.

Politiet har hatt kontakt med beboerne i bygget. De har forståelse for at de skal være forsiktige og holde seg innendørs, og de er kjent med den situasjonen som råder.

– Er det fare for at det kan løsne mer fra taket?

– Ja, det henger blikkplater over kanten som kan løsne. Det er derfor vi har sperret av. Vi må vente til vinden har løyet før vi kan sette i gang sikringsarbeid, sier Dahlstrøm.

Laster kart, vennligst vent...

Den kraftige vinden har ført til at løse takplater har blåst fra en bygning i Sverres gate i Sarpsborg.

Situasjonen i Sverres gate er ikke det eneste som har engasjert nødetatene i natt. Trær har falt over veiene og trampoliner som har føket veggimellom.

– I natt har det vært mye å gjøre, både for politiet og spesielt for brannvesenet. Det er de som håndterer motorsaga på sånne dager, sier Dahlstrøm.

Mange trær har veltet

En rekke steder i Østfold har trær veltet over veiene i tidlige morgentimer. Ifølge operasjonsleder Paul Horne har også flere trampoliner blitt tatt av vinden i Østfold.

– Trampoliner har fløyet veggimellom i hele fylket. Vi har hatt i alle fall fem-seks stykker. De har stort vindfang og blir nesten som en vinge, sier Horne til VG.

Bildet under ble tatt av Meron Kliger klokken 04.45 i krysset Dyreveien-Kallumveien i Moss. Der hadde en trampoline endt opp midt i veibanen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vindtrøbbel i Østfold

Denne trampolinen endte opp midt i veibanen i Moss.

Foto: Meron Kliger

Ved sekstiden i morges ble det meldt om at et tre sperret fylkesvei 114 ved Kjærringåsen skisenter i Sarpsborg.

Mellom klokken fire og klokken fem på morgenen har det kommet meldinger om at trær ligger over veien på fylkesvei 110 ved Brandstorpåsen i Sarpsborg og på Begby i Fredrikstad. Begge steder er ryddemannskaper varslet.

Ved ettiden i natt varslet politiet Hafslund Nett om at en stolpe hadde blåst ned i Østre Årefjordvei i Rygge. Det var uklart om ledningene som lå på bakken var strømførende. Samtidig ble Vegvesenet varslet om at et tre sperret fylkesvei 118 på Halmstad i Rygge.

Det er også meldt om at trær har stengt veier på Larkollen i Rygge og Maugsten i Sarpsborg. Disse er allerede ryddet bort. Politiet har også varslet Vegtrafikksentralen om at et tre stenger Kvastebyveien i Sarpsborg. I Moss fjernet brannvesenet to trær så lå på tvers over Grepperødveien.

Fortum er varslet om at en strømstolpe var i ferd med å blåse over ende i Svaneveien på Rolvsøy i Fredrikstad.

Trafikanter må være forberedt på at det kan ligge greiner og andre løse gjenstander på veiene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.