Løp 4,2 mil i hagen: – Hovedfokuset var ikke å bli sett

Da Øyvind Haug fikk høre at kameraten hadde løpt en halvmaraton i sin egen hage, sto han opp grytidlig for å løpe dobbelt så langt.

Øyvind Haug løp 627 runder rundt i hagen for å oppnå en full maratondistanse.

– Vi har alltid konkurrert, slik at hvis jeg har løpt 30 kilometer en lørdag, så er han ute og løper 30,1 kilometer på søndag, sier Haug om utfordringen fra kameraten.

Så da kameraten løp halvmaraton i sin egen hage i helga, valgte Haug å stå opp klokken kvart på fire på natta og startet å løpe rundt sitt eget hus.

På trappa han passerte mer enn 600 ganger hadde han satt opp en matpost med vann og smurte lefser. I første etasje i huset hadde han skrudd på alle lysene slik at han skulle se hvor han løp.

Det var Moss Avis som først skrev om Haugs stunt.

Forsøkte å holde seg skjult

For Haug var det et poeng å være mest mulig skjult av nattemørket.

– Hovedfokuset var å ikke bli sett. Så jeg lurte på når postmannen skulle komme, slik at han ikke så meg. Og da han kom, var jeg heldigvis på baksiden av huset, ler Haugen.

Et maratonløp er 42.195 meter langt. Etter 42,4 kilometer, fire timer og 31 minutter og 627 runder rundt huset var han endelig ferdig.

– Jeg gikk inn i en boble, og plutselig var jeg i mål. I ettertid husker jeg ikke alle rundene. Tidligere har jeg påstått at jeg var et hamster i mitt forrige liv. Det kan vel kanskje stemme, smiler han.

Tidligere har Haug blant annet utfordret kameratene til hvem som kan sykle flest runder rundt Larkollen (20,7 kilometer) på et døgn.

Øyvind Haug maraton-mannen

Dette huset var utgangspunktet for Øyvind Haugens maratonløp.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

Ble oppdaget

På tross av hans forsøk på ikke å bli oppdaget, dukket et fjes opp inne i huset da han var tre hundre meter fra mål.

– Begge døtrene mine hadde hørt en vedvarende subbing gjennom natta. Kvart over åtte gikk rullegardina til den yngste dattera mi opp, og jeg møtte blikket hennes. Hun så på meg med forundring, og hun så det var gått opp en sti her.

Øyvind Haug maratonmannen

Rundene rundt huset har satt sine spor i plenen.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

For plenen fikk også hard medfart, og det ble en tydelig sti der maratonen hadde gått.

Har fått mange tilbakemeldinger

Han la ut en Facebook-status etter bragden og har blant annet fått tilbakemeldinger fra Frankrike.

– En dame sa hun hadde målt opp boligfeltet sitt, hvor hun skulle arrangere maraton med hornmusikk og grilling. Jeg håper dette kan motivere flere, forteller han.

Nå tenkte han å ta det med ro en stund. Men han håper andre blir inspirert.

– Hvor kort runde kan man løpe en maraton? Det kan være mulig å løpe rundt en bil for eksempel, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kritiserer brannsikkerheten

    Råde kommune får kritikk for dårlig brannsikkerhet i noen av de kommunale boligene i Karlshus, skriver Moss Avis. Det brant i en av boligene i september. Boligene er bygd i 1978 og det er kommet krav om at brannsikkerhetene skal oppgraderes, uten at noe er gjort.

    Brann i bolig
    Foto: Lotte Olsen / NRK
  • Mange kjørte for fort

    Fire bilførere mistet førerkortet da UP holdt laserkontroll i 50-sonen på riksvei 111 på Borgenhaugen i går kveld. En bilfører ble anmeldt, mens tolv fikk forenklede forelegg.