NRK Meny
Normal

London-rute trues av streik

Norwegian-ruten fra Rygge til Stansted-flyplassen utenfor London trues av streik.

Norwegian

Konflikten i handlingselskapet Swissport på Stansted i London kan true Rygge-ruten til denne flyplassen neste uke.

Foto: Tobias Sakrisvold Martinsen

Det sier informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i flyselskapet.

Det er bakkemanskap i det sveitsiske firmaet Swissport som har havnet i en lønnskonflikt, og Swissport er en av Norwegians tjenesteleverandører på Stansted

Hvis ledelsen og de ansatte ikke kommer til enighet, kan det bli streik fra mandag.

- Vi håper selvsagt at det kommer en løsning. Partene er i dialog, så vi må nå bare avvente situasjonen. Når det gjelder Rygge, så flyr vi ikke derfra før på tirsdag, så hvis det blir streik, skal vi forsøke å finne gode løsninger for våre kunder, sier Ellingsen.

Norwegian flyr til en annen London-flyplass, Gatwick, både fra Gardermoen og Stavanger, og dersom det blir streik, kan det bli aktuelt å frakte Rygge-passasjerer derfra istedet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Avsluttet aksjon i Mysen

    Politiet har avsluttet den væpnede aksjonen i Mysen. Det skriver VG. Aksjonen kom som følge av en skyteepisode på et utested i Askim. Politiet har ikke pågrepet noen, og går nå over til vanlig etterforskning.

  • Væpnet aksjon i Mysen

    Politiet har satt i gang en væpnet aksjon i Mysen. Det er mannskap med hund på stedet. Aksjonen skal være rettet mot en spesifikk adresse, skriver Smaalenenes Avis. Bakgrunnen for aksjonen skal være en skyteepisode i Askim i ettermiddag.