NRK Meny
Normal

Lommetyver herjer på Svinesund

Svensk politi ber handleglade nordmenn være ekstra oppmerksomme på frekke lommetyver som herjer kjøpesenterne på andre siden av grensen.

Nordby Shopping Center
Foto: Rainer Prang / NRK

I helgen har flere kunder på Nordby Köpcenter blitt frastjålet lommebøkene sine.

- Stans tyven

En 75 år gammel kvinne sto og ventet på bussen da en fremmed dame kom for å prate.  Mens hun pratet stakk den ukjente damen hånden ned i 75-åringens veske, fikk tak i en konvolutt med penger, og sprang fra stedet. 

- Den eldre damen oppdaget raskt hva som hadde skjedd og ropte "stans tyven", forteller Torbjörn Hansson i Strömstad-politiet.

- En vekter som var i nærheten fikk tak i tyven. Kvinnen fikk dermed tilbake konvolutten med pengene, men det viste seg likevel at tyven hadde lykkes i å få tak i 1000 kroner av 75-åringens penger, sier Hansson. 

Påtrengende

Hansson oppfordrer handleglade nordmenn om å passe godt på vesker og lommebøker når de er på handletur.

- Vær oppmerksom på fremmede mennesker som er litt påtrengende. Det er ikke sikkert at de har gode hensikter. De kan være ute etter pengene dine, sier Hansson. 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK