NRK Meny
Normal

"Lommemannen" kan være bosatt i Moss

Den såkalte "Lommemannen" kan være bosatt i Moss. Kripos tror at han enten bor, har familie der, eller på andre måter er knyttet til byen.

 

Lommemannen
Foto: Politiet

Kripos tror at Lommemannen kan være bosatt i Moss, ha familie der eller på andre måter være tilknyttet østfoldbyen. Bakgrunnen for Kripos' antakelser er uttalelser Lommemannen selv skal ha kommet med i forbindelse med misbruk av en gutt i 1997.

- Vi har den siste tiden konsentrert oss mye om mannens bevegelser forut for 2000. Dette har avdekket et mønster som viser at mannen åpenbart er godt kjent i Bergen og Moss.

Lommemannen kan være bosatt i Moss, han kan ha familie i Moss, eller på andre måter være tilknyttet stedet, sier taktisk etterforskningsleder, overbetjent Håvard Aksnes i Kripos, til Moss Avis.

 

- Jeg kommer fra Moss

Det var 5. april 1997 nord for Bergen at Lommemannen antastet en gutt. Mannen skal ha uttalt: - Jeg kommer fra Moss. Aksnes viser dessuten til en hendelse på Kambo i Moss 9. mai 1995. Da skal flere gutter ha blitt kontaktet, og en gutt manipulert til å hjelpe Lommemannen mens andre holdt vakt. Lommemannen misbrukte gutten under påskudd av hjelp til å skifte en bandasje på låret.

Dette skjedde på en tid da Lommemannen var svært aktiv i bergensområdet. Turen til Moss bryter med alt annet mønster. Hvorfor reiser han til Moss akkurat denne dagen?

- Han må ha hatt en spesiell grunn for å reise nettopp til Moss. Og hendelsen skjedde på et sted som antakelig avkrever lokalkunnskap, sier Aksnes.

Lommemannens siste kjente overgrep skjedde i Skjolden i Luster 14. juni 2006. Lommemannen har i tolv år forgrepet seg på minst 160 mindreårige barn. Etterforskningsgruppen i Kripos har Lommemannens DNA, og regner med å løse saken ved hjelp av tips fra publikum.

Klassisk serieforbryter

Lommemannen" er en voksen mann som siden tidlig på 1990-tallet har reist rundt over store deler av Sør-Norge og begått meget grove seksuelle overgrep mot mindreårige gutter.

Han er en klassisk serieforbryter. Politiet har oversikt over ca. 160 forhold man mener ”Lommemannen” kan står bak. Totalt har 300-400 gutter vært utsatt for denne mannen. Politiet frykter at det er store mørketall.

Til tross for en omfattende etterforsking og mye medieomtale, kjenner politiet fortsatt ikke identiteten til ”Lommemannen”.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: