NRK Meny
Normal

Lokker sykepleiere med topplønn

Fredrikstad lokker nyutdannede sykepleiere med topplønninger for å sikre god sykepleierdekning i sommer.

Lena Svensson er en av studentene som gikk rett fra sykepleierhøyskolen til full vikarstilling i Fredrikstad i fjor sommer. Hun roser kommunen for å investere i egne ansatte og mener dette er veien å gå for å sikre kvalifisert arbeidskraft.

Berømmer kommunen

Fredrikstad kommune tilbyr nyutdannede sykepleiere full ansiennitet og et tillegg på 50 kroner per time.

«Sommeravtalen» ble en suksess i fjor og sikret god og forsvarlig sykepleierdekning i ferieperioden. Hovedtillitsvalgt for sykepleierene i Fredrikstad, Rita Standal, mener dette er veien å gå for å rekruttere fagpersonell.

- Jeg tenker at dette er et godt grep. Jeg berømmer kommunen for å tenke litt utradisjonelt og særlig rundt sommeravvikling der alle er ute og konkurrerer om de samme vikarene, sier hun.

Bekymring i Halden

I Halden er situasjonen en helt annen. Bemanning for sommeren har ikke vært et tema enda.

Det er prekær mangel på sykepleiere, og hovedtillitsvalgt for sykepleierene, Anne Mette Pettersen er bekymret.

- Jeg er bekymret både for hvordan de ansatte skal få det i sommer, og hvordan brukerne vil få det, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere får medisinsk undersøkelse

    Alle barn som kan ha vært utsatt for vold eller seksuelle overgrep som kommer til tilrettelagte avhør ved Statens Barnehus i Moss, skal få tilbud om medisinsk undersøkelse, melder Sykehuset Østfold. Til nå har bare et fåtall av de 1200 barna som er til avhør i Moss hvert år fått medisinsk undersøkelse, men nå har 11 millioner kroner blitt satt av til å sørge for tilgjengelig personell.

  • Kjørte uten førerkort

    En person ble anmeldt for å ha kjørt i påvirket tilstand i Fredrikstad i går kveld, melder politiet på Twitter. Føreren kjørte også uten gyldig førerkort.