NRK Meny
Normal

Lokker handlegale nordmenn med gratis tog

Forretninger i Karlstad i Värmland ønsker nordmenn til julehandel, og lokker med gratis tog fra Oslo.

Grensehandelen spås nok et rekordår

I Värmland setter de opp gratis tog for å lokke norske kunder. (Illustrasjonsbilde)

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Midt i desember setter svenskene opp gratis tog fra Oslo til Karlstad, melder SVT Värmland. Tilsvarende ble gjort i november, og det frister altså til gjentagelse.

Les også: Lokker nordmenn med gratis togbilletter

Togreisen Oslo-Karlstad tar godt og vel tre timer hver vei, og ordinær pris for turen ligger på 469 kroner hver vei.

Frykter ikke konkurransen

Töcksfors Shoppingcenter henvender seg blant annet også til Oslo-kundene, og ligger på sett og vis på strekningen mellom Oslo og Karlstad.

– Jeg tror neppe vi vil se på noen omsetningsrapporter at de har satt opp et gratistog til Karlstad, sier sentersjef Lars Erik Erøy ved Töcksfors Shoppingcenter. Han frykter ikke noe stort tap av kunder i julehandelen, selv om hans kolleger og konkurrenter 12 mil lenger øst lokker med gratis transport.

Vil kjøre egen bil

Erøy forteller at de har gjort markedsunderssøkelser som viser at et svært stort flertall av kundene kommer med egen bil.

– Tenk på deg selv når du er ute på handletur slik, hvor mye varer drar du med deg dersom du tar tog i stedet for å kjøre bil. Handleturen blir veldig annerledes med tog, mener Erøy.

Flere gratistog

Flere steder i Värmland setter kjøpesentre og handelsstandsforeninger opp gratis transport for å lokke kunder, i følge SVT Värmland.

Forretningene i Sunne tilbyr gratis tog for kunder fra Karlstad, og forretninger der melder om økning i omsetningen på 30-40 prosent de dagene togene blir satt opp.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.