NRK Meny
Normal

Lokker handlegale nordmenn med gratis tog

Forretninger i Karlstad i Värmland ønsker nordmenn til julehandel, og lokker med gratis tog fra Oslo.

Grensehandelen spås nok et rekordår

I Värmland setter de opp gratis tog for å lokke norske kunder. (Illustrasjonsbilde)

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Midt i desember setter svenskene opp gratis tog fra Oslo til Karlstad, melder SVT Värmland. Tilsvarende ble gjort i november, og det frister altså til gjentagelse.

Les også: Lokker nordmenn med gratis togbilletter

Togreisen Oslo-Karlstad tar godt og vel tre timer hver vei, og ordinær pris for turen ligger på 469 kroner hver vei.

Frykter ikke konkurransen

Töcksfors Shoppingcenter henvender seg blant annet også til Oslo-kundene, og ligger på sett og vis på strekningen mellom Oslo og Karlstad.

– Jeg tror neppe vi vil se på noen omsetningsrapporter at de har satt opp et gratistog til Karlstad, sier sentersjef Lars Erik Erøy ved Töcksfors Shoppingcenter. Han frykter ikke noe stort tap av kunder i julehandelen, selv om hans kolleger og konkurrenter 12 mil lenger øst lokker med gratis transport.

Vil kjøre egen bil

Erøy forteller at de har gjort markedsunderssøkelser som viser at et svært stort flertall av kundene kommer med egen bil.

– Tenk på deg selv når du er ute på handletur slik, hvor mye varer drar du med deg dersom du tar tog i stedet for å kjøre bil. Handleturen blir veldig annerledes med tog, mener Erøy.

Flere gratistog

Flere steder i Värmland setter kjøpesentre og handelsstandsforeninger opp gratis transport for å lokke kunder, i følge SVT Värmland.

Forretningene i Sunne tilbyr gratis tog for kunder fra Karlstad, og forretninger der melder om økning i omsetningen på 30-40 prosent de dagene togene blir satt opp.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brattset superfornøyd

    Forsvarskjempen i damenes håndballandslag Kari Brattset fra Varteig, er godt fornøyd med innsatsen etter storseieren mot Russland i VM i går kveld. Hun sier hun gjør gode erfaringer som er viktige for de neste kampene. -Setter vi forsvaret på samme måte, slår vi også Nederland, mener Brattset.

  • Ligger for lenge på akutten

    Pasienter ved akuttmottaket på Sykehuset Østfold blir i snitt liggende i fire timer før de overføres til andre avdelinger eller skrives ut. Det er det dobbelte av hva som ble planlagt da sykehuset ble bygd. Årsaken er for få undersøkelsesrom og at ventesonen er for liten.