NRK Meny
Normal

Lokalbanker i Indre Østfold slår seg sammen

Askim Sparebank og Spydeberg Sparebank slår seg sammen og blir én regional bank.

Rune Hvidsten

Rune Hvidsten blir banksjef for den nye storbanken.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

I går kveld vedtok forstanderskapene i de to bankene enstemmig å slå sammen bankene. Nå venter den formelle prosessen med å bli godkjent av Finanstilsynet.

Ambisjonen er å bli store nok til å løfte næringslivet i regionen.

– Vi ønsker å svare til markedets forventninger og det som skjer i lokalsamfunnet her. Det er en rivende utvikling i regionen vi er etablert i, og behovene til næringslivet er stadig økende. De blir større og de krever mer løfteevne fra bankene og krever mer kompetanse. Det mener vi at vi får til ved å slå bankene sammen, sier Rune Hvidtsten som blir banksjef i den nye storbanken.

Banken går nå under navnet Askim og Spydeberg Sparebank, men det endelige navnet er ennå ikke bestemt.

Banksjef Hvidtsten mener at fusjonen trygger de ansattes arbeidsplasser.

– Vi styrker arbeidsplassene som allerede er der. Vi har en ambisjon om å fortsette å vokse ved å ta økte markedsandeler og det kan i neste omgang bety forhåpentligvis flere arbeidsplasser, sier han.

I forbindelse med fusjonen blir det også opprettet to sparebankstiftelser som sikrer kapitalen som er bygget opp i de to bankene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Over 12 000 dårlige betalere

    7,3 prosent av folk i Østfold har en eller flere inkassovarsler eller andre betalingsanmerkninger. Det viser tall fra betalingsselskapet Lindorff, offentliggjort av Dagsavisen. Bare Finnmark har en høyere andel enn Østfold. I de fire største kommunene har til sammen 12 407 personer en total gjeld med anmerkninger på nesten 1,6 milliarder kroner.

  • Stor sprik i avfallsgebyr

    Rømskog kommune hadde det dyreste årsgebyret for avfallstjenester av alle kommunene i Østfold i 2017/2018, viser KOSTRA-tallene. Totalt var årsavgiften på 3 204 kroner. Sarpsborg kommune hadde de laveste gebyrene, på 1 552 kroner.

    Tipping av avfall
    Foto: Østfold Energi