NRK Meny
Normal

Løfter WANG-saken til bystyret

Håpet om en ungdomsskole i regi av WANG Toppidrett i Fredrikstad lever videre.

WANG Toppidrett på Fredrikstad stadion

WANG Toppidrett har søkt om å starte ungdomsskole med 190 elevplasser fra høsten 2015.

Foto: Petter Larsson

Søknaden fra WANG skal behandles i Fredrikstad kommunes oppvekstutvalg tirsdag kveld, og innstillingen fra administrasjonen har vært negativ. Også posisjonspartiene Arbeiderpartiet og SV har uttrykt skepsis.

Ifølge Fredriksstad Blad ser det nå altså ut til at saken blir løftet til et høyere politisk nivå.

– Vi har satt inn et nytt punkt i innstillingen hvor vi ber ordføreren sette saken på kartet til bystyret for å få en bredere forankring i det vedtaket som vil bli gjort, sier leder Kirsten Mostad Pedersen (Ap) i oppvekstutvalget til NRK.no.

Eliteklubbene får det som de vil

Kirsten Mostad Pedersen

Leder for oppvekstutvalget i Fredrikstad kommune, Kirsten Mostad Pedersen (Ap).

Foto: Privat

WANG Toppidrett har søkt kommunen og Utdanningsdirektoratet om å få etablere et ungdomsskoletilbud med 190 elevplasser fra høsten 2015.

Fra eliteklubbene i Fredrikstad har det blitt uttrykt et ønske om at politikerne snur i saken og støtter søknaden.

– Vi har sett hvilke gode resultater vi har hatt på våre ungdommer som har gått via WANG-systemet. Vi har sett utviklingen sosialt, faglig og sportslig. Da tenker vi at det kan bli enda bedre ved å kunne skolere enda tidligere. Ikke bare på det idrettslige, men også på de holdningene som WANG står for og som vi er veldig fornøyde med, sa styreleder Bjørn Viggo Nilsen i Stjernen til NRK mandag.

Stjernen, FFK og FBK har stilt spørsmål ved om oppvekstutvalget er det rette fora for å behandle søknaden, eller om saken heller bør løftes til formannskapet eller bystyret. Nå har de fått ønsket sitt oppfylt.

– Dette er jo en kompleks sak, og den har vekket et stort engasjement. Derfor mener vi at det er viktig at vi også får en bred forankring, sier Kirsten Mostad Pedersen til NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Snart 300.000 østfoldinger

    1. juli var det 294.194 innbyggere i Østfold. Det betyr at det har blitt 1301 flere østfoldinger siden årsskiftet. Det bor 5.277.762 innbyggere i Norge, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. Det er en vekst på ca. 10.600 personer fra første til andre kvartal i år, og den laveste veksten siden 2005. Årsaken er liten innvandring og få fødsler.

    Nyfødt barn
    Foto: Colourbox / Colourbox