NRK Meny
Normal

Loeb tok sin niende strake VM-tittel

Med to løp igjen er det ingen som kan ta igjen Sebastien Loeb. Dermed kan han feire sin niende VM-tittel på hjemmebane etter seier i Rally Frankrike. Samtidig falt Petter Solberg ut av pallen sammenlagt.

AUTO-RALLY-FRA-WRC

Sebastien Loeb tok sin niende strake VM-tittel etter seier i Rally Frankrike.

Foto: SEBASTIEN BOZON / Afp

Loeb var like suveren i Rally Frankrike som han har vært de ti siste årene. Franskmannen vant løpet på hjemmebane med 15 sekunders margin ned til Jari-Matti Latvala som ble nummer to.

– Det blir ikke bedre enn dette. Dette har jeg drømt om hele uken. En utrolig stemning her, sier Loeb til rallyradioen som rapporterte direkte fra Loebs hjemby hvor målgang på den siste fartsprøven var.

Neste sesong toner Loeb ned rallysatsingen. Det betyr samtidig større sjanser for førere som Jari-Matti Latvala, Mikko Hirvonen og ikke minst norske Petter Solberg, Mads Østberg og Andreas Mikkelsen.

Ifølge kartleser Daniel Elena skal duoen delta i åpningsrunden i Monte-Carlo i januar. De påfølgende tre til fem løpene går uten Citroën-stjernen på start.

Status quo for Østberg

Mads Østberg gjennomførte nok et godt VM-løp i Frankrike. Vålerføreren kjørte inn til en femteplass og tok med det 10 viktige VM-poeng. I tillegg fikk han ett bonuspoeng for å ha blitt nummer tre på powerstage.

Før Rally Frankrike lå Østberg på en fjerdeplass i VM-sammendraget. Den plassen beholder han, selv om han nå har gått forbi Petter Solberg som lå på tredjeplass.

Tredjeplassen er det nå Fords førstefører, Jari-Matti Latvala som innehar. Han kjørte inn til en andreplass i Frankrike, dermed dro han med seg 18 poeng.

Petter Solberg endte langt bak i leksa etter at han måtte bryte på lørdag.

Slik endte Rally Frankrike:

 1. S. Loeb
 2. J-M. Latvala
 3. M. Hirvonen
 4. T. Neuville
 5. M. Østberg
 6. O. Tannak
 7. E. Novikov
 8. C. Atkinson

Andreas Mikkelsen ble nummer 12, mens Petter Solberg endte på en 27. plass.

SE VIDEO: Her krasjer Solberg

Petter Solberg har brutt Rally Frankrike etter et ublidt møte med franske vinranker og en kraftmast.

Her krasjer Petter Solberg

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Kontroll på skogbrann

  Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

 • Trafikkuhell på E6 ved Solli

  Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.