Loberto etter FFK-exiten: – Enkelt å være misfornøyd med treneren

Andrea Loberto (42) sier han var ærlig da han for tre dager siden svarte «ja» på spørsmål om han hadde spillernes tillit. I dag snudde alt.

Andrea Loberto

FERDIG: Andrea Loberto begynte i FFK for mindre enn et år siden. Fredag ble det klart at han er ferdig.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Vi har hatt en god dialog hele veien, og inn mot kampen på tirsdag følte jeg at jeg hadde tillit hos spillerne. Det har ikke vært noen tegn på stor misnøye i gruppa, sier Andrea Loberto til NRK.

Fredag samlet han spillerne i Fredrikstad Fotballklubb til et møte. Han spurte om de hadde tillit til ham, og deretter forlot han rommet for å la spillerne diskutere seg imellom.

Da han kom tilbake, var beskjeden fra spillerne at flertallet ikke lenger hadde tillit til at han var rett mann for klubben.

Da tok Loberto runden og takket spillerne for samarbeidet. Så var han ferdig i klubben.

Utfallet kom svært overraskende på både spillerne og styret.

Var forberedt på svaret

Treneravgangen kommer tre dager etter at klubben tapte for Ranheim. Etter tapet, som betyr at Fredrikstad Fotballklubb enten rykker direkte ned til 2. divisjon eller må ut i nedrykkskvalifisering, fikk italieneren direkte spørsmål om han følte han hadde tillit hos spillere.

– Jeg føler det, ja, svarte han da.

I dag sier han at han svarte ærlig den gang.

– Jeg vil ikke si jeg er overrasket over tilbakemeldingen. Det er alltid slik at når du ikke får resultater, så stiller folk spørsmål om det vi gjør er riktig. Det er enkelt å være misfornøyd med hovedtreneren i en sånn situasjon. Når du åpner for en slik diskusjon, så kan det være to utganger, sier han.

– Må finne roen

Fredrikstad Fotballklubb har hatt fem trenere på tre år, ti trenere på ti år og 23 trenere på 27 år.

Uansett hvordan man regner, så er det turbulent å skulle trene den gamle storklubben.

Loberto sier han har lært veldig mye, og at han vil trenge litt tid på å bearbeide alt før han kan svare godt på hvorfor jobben med å få FFK til å vinne kamper er så vanskelig.

– Men klubben er nødt til å finne ro i uroen og sørge for at det bygges opp sakte, men sikkert så de får ut potensialet. Alle vet at fotballklubber er komplekse. Det er ikke en enkel verden, sier Loberto.

Loberto sier han har blitt glad i både klubben og byen, og håper endringene som nå skjer slår positivt ut slik at klubben tar de nødvendige poengene til å berge plassen i 1. divisjon.

– Alle som kjenner meg vet at jeg er min største kritiker. Jeg vil bruke litt tid nå til å evaluere de tingene som er gjort. Jeg kunne sikkert gjort ting annerledes.

Laster innhold, vennligst vent..