NRK Meny
Normal

Ljungskile-ulven skutt

Hannulven, som har stått bak elleve angrep på sauer i Bredfjällsområdet ved Ljungskile i Bohuslän, er skutt.

Hannulven, som veide 43 kilo, ble skutt da den gjorde gjenvisitt i en en saueinnhegning den hadde drept ni sauer i.

Foto: Länsstyrelsen i Västra Götaland

Det var etter et akutt-vedtak av Naturvårdsverket før helgen at det ble besluttet å skyte ulven, som har herjet i Ljungskile-området.

Hele elleve angrep kan den ha stått bak, og 80 sauer er drept, skadet og har blitt avlivet, som følge av angrepene.

Ulven ble skutt i en saueinnhengning natt til onsdag, da den gjorde gjenvisitt på et sted der den hadde drept ni sauer natten i forveien.

Valper

Det har aldri tidligere vært ulv i Bredfjällsområdet, og angrepene kom derfor overraskende på saueeirne i det sauetette området.

Länsstyrelsen har fått bekreftet at det er valper i Bredfjälls-reviret og kommer derfor til å følge opp reviret etter at hannulven er skutt.

Trolig er fortsatt alfahunnen igjen i reviret.

Ulven som ble skutt er sendt til Statens veterinärmedicinska anstalt .

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brann i apparat under operasjon

    En operasjon ved Sykehuset Østfold Moss måtte avbrytes etter 15 minutter da det plutselig slo flammer ut av et apparat på operasjonssalen. Det skriver Moss Avis. Hendelsen skjedde i desember og er meldt inn til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Den kunne ha vært farlig både for kirurg og pasient, sier Tom Nordby, avdelingssjef ved kirurgisk avdeling, til avisen.

  • Vil sikre elever internett hjemme

    Ikke alle elever har tilgang til internett, pc eller nettbrett hjemme. Det bekymrer Ap-politiker og lærerskolestudent Synne Skartlien i Rygge. I kommunestyret denne uka ber hun ordføreren svare på hva som skal gjøres for å sikre at elever har nødvendig utstyr hjemme.