NRK Meny
Normal

Livsfarlig ras fra brua

Betong og isoporbiter har falt fra Fredrikstadbrua.

Betong faller fra Fredrikstadbrua
Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

 

Betong falt fra Fredrikstadbrua
Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

- Situasjonen ble vurdert som så farlig med tanke på hva som kan falle ned fra brua, at vi ikke tok sjansen på å la folk bevege seg her, sier Bent Kastberg, politibetjent i trafikkgruppa i Fredrikstad.

Veien stengt

Politiet sperret av området da betongen ble oppdaget.

- Trafikken under Fredrikstadbrua på Nabbetorp blir berørt av sperringen. men trafikken over brua og båttrafikken under brua går som normalt, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Sigrun Mørkeseth.

Bitene ser ut til å ha falt ned fra en av skjøtene. Det ligger fortsatt flere løse biter på en bjelke under brua.

Må finne ut om mer er løst

Vegvesenet har den siste tiden gjort utbedringer på brua.

Byggelederen for bruarbeidet er på stedet for å se hva som kan være årsaken til at bitene har falt av brua.

- Lokalveien er sperret, og det er også gangveien. Vi har rekvirert en brulist slik at vi kommer oss opp under brua, og kan finne ut om det er andre løse biter som kan være farlige, sier Ole Petter Forfot, prosjektleder i Statens Vegvesen.

Han tror at betongen som har løsnet kan ha sammenheng med arbeidene som har vært gjort på brua.

- Det kan være arbeidene, det vet vi ikke ennå. Det viktigste nå er at vi kommer oss opp og får sett hvordan det ser ut høyt der oppe. Vi åpner ikke veien igjen før vi er helt sikre på at ikke noe mer faller ned.

Fredrikstadbrua
Foto: Arkiv / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skogbrann i Sarpsborg

    Brannvesenet i Sarpsborg har rykket ut til Børtevann etter melding om en skogbrann. Det skal være cirka 60 kvadratmeter som brenner.

  • Solberg med bil-trøbbel

    Problemer med bilen satte en stopper for Petter Solbergs drøm om å vinne den første VM-runden i rallycross på Silverstone. Solberg havnet sist i sin semifinale etter mekaniske problemer, dermed måtte han se finalen fra sidelinjen. 43-åringens lagkamerat Johan Kristoffersson vant løpet.