NRK Meny
Normal

Liten brikke forsinker tunnel til 100 mill

En liten dings til bare noen få kroner hindrer et tunnel–prosjekt til rundt 100 millioner kroner i å bli ferdig i Fredrikstad.

Video Liten Brikke Kråkerøy

Manglende brikke forsinker tunnel-prosjekt.

Tunnelen skulle egentlig blitt åpnet i fjor, men er blitt utsatt flere ganger. Nå tør Statens vegvesen ikke si når tunnelen blir åpnet.

Skulle vært i bruk i midten av desember

Norges nyeste tunnel er fiks ferdig til bruk, men det er ikke en bil å se. 350 meters-hullet til 100 millioner kroner skulle vært i bruk fra midten av desember. Men så manglet de en liten fattig ting.

– Jonas - du vil ikke si størrelsen på duppeditten som vi mangler, sier Per Lyder Nyland i Statens Vegvesen og snur seg til sin kollega med et smil.

– Den er på størrelse med en sukkerbit.

Tørr ikke love ny åpningsdato

Dingsen til noen få kroner er en komponent som er med på å styre hva slags informasjon som skal stå på skiltene, får skylda for tunnel-tullet i Fredrikstad.

Firmaet som skal levere skiltene forklarer det hele med at komponenten de trenger ikke har kommet tidsnok. Alle involverte synes det er ganske flaut. Det synes de som engang skal få bruke tunnellen også.

Noen ny åpningsdato for tunnelen vil ikke statens vegvesen love. Det tørr de ikke.

– Det blir før påske da?

– Ja det blir det. Ellers sliter både vi og entreprenøren, svarer Nyland.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slevik vant Europacupen

    Sleviks innebandyherrerer vant i kveld Europacupen. De slo det latviske laget Valmiera 8-5. Ryan Halldén ble kåret til Sleviks beste spiller i finalen. Slevik vant samme turnering for noen år siden. Det skriver f-b.no.

  • Etterlyser stjålet bil

    En bil ble stjålet fra et verksted i Skiptvet natt til i dag. Den stjålne bilen er en Mercedes E270, med kjennetegn CE97318. Noen nøkler til andre biler ble også tatt.