NRK Meny
Normal

– En sommer med lite fyll og bråk i Østfold

Politiet i Østfold politidistrikt har hatt langt færre oppdrag knyttet til fyll i fellesferien i år sammenlignet med i fjor.

Politiet undersøker lomme på pågrepet

Politiet i Østfold politidistrikt har hatt langt færre oppdrag knyttet til fyll og bråk denne sommeren enn i fjor.

Foto: Simon Solheim/NRK

– I det store bildet har det vært en rolig sommer for politiet. Det er tilbakemeldingene vi har fått både ute i nærmiljøene og fra operasjonssentralen, sier leder for Fellesoperativ enhet John Lunder i Østfold politidistrikt.

Årets fellesferie har vært roligere for politiet i Østfold politidistrikt enn i fjor sommer. Det viser tall NRK har hentet inn.

Tallene viser at antall ordensoppdrag i perioden 1. juli til 1. august i år har halvert seg sammenlignet med samme periode i fjor.

Ordensoppdrag for Østfold politidistrikt

2014

2015

Oppdrag

Innbrakte

Oppdrag

Innbrakte

Halden

145

5

52

6

Sarpsborg

218

8

94

7

Moss

272

8

119

9

Fredrikstad

328

17

124

19

Østre

43

5

19

10

Total

1006

43

408

51

– Det er en klar nedgang i antall oppdrag som har med fyll å gjøre. Vi synes i utgangspunktet at dette er en hyggelig utvikling. Færre folk klager og færre oppdrag vil jeg tro betyr at vi har bedre kontroll på situasjonen på denne typen saker, sier Lunder.

Samarbeider med utelivsbransjen

john rune lunder

leder for Fellesoperativ enhet, John Lunder, i Østfold politidistrikt.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK

Politiet, utelivsbransjen og andre samarbeidsaktører har de siste årene hatt et tettere samarbeid enn tidligere.

Gjennom sammarbeidet «Maks uteliv» har utelivsbransjen blant annet forpliktet seg til å ha gode, kvalifiserte medarbeidere i døra, sørge for at det ikke blir overskjenking, og at overstadig berusede personer ikke slipper inn på utestedene.

– Vi har fått til et utstrakt samarbeid med utelivsbransjen, og jeg er sikker på at dette samarbeidet har medført mindre fyll og bråk på byen, forteller Lunder.

Hva betyr en halvering i slike saker for politiet?

– Det gjør at vi kan bruke ressursene våre på andre og mer alvorlige saker. Vi kan prioritere andre typer kriminalitet. Vi får et større handlingsrom ved å bruke mindre tid på fyll og bråk.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • USA vil bruke 90 mill. på Rygge

    USA vil bruke omkring 90 millioner kroner til å ruste opp Rygge militære flyplass, melder TV2.no. Bevilgningen er godkjent i USA, men det norske forsvarsdepartementet avviser at det er fattet noen beslutning om amerikanske investeringer på Rygge.

  • Trøgsting møter alvorlig tiltale

    En mann i 60-årene fra Trøgstad må i retten i Oslo over nyttår, tiltalt for besittelse av seksualiserte bilder av barn og forsøk på å begå seksuelle handlinger med en mindreårig. Ifølge tiltalen hadde han avtalt et møte med en 13 år gammel jente i februar, men da møtte i stedet en mann opp.