NRK Meny
Normal

Lite for Saugbrugs i statsbudsjettet

I forslaget til revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen en tilleggsbevilgning på 100 millioner kroner til treforedlingsindustrien.

Norske Skog Saugbrugs

Saugbrugs tror ikke det er mye å hente fra revidert nasjonalbudsjett.

Foto: Rainer Prang / NRK

– Det kan se ut som det er lite å hente for oss i akkurat denne meldingen, men jeg skal være forsiktig med å være bombastisk så tidlig.

Det sier administrerende direktør i Saugbrugs i Halden, Roy Vardheim, som tiltrådte stillingen for to uker siden.

– Ikke lett å se noe konkret

Bevilgningen skal gå til tiltak for økt forsknings- og utviklingsaktivitet i treforedlingsindustrien og bedre forsyning av trevirke til norske bedrifter. Tiltakene fordeles mellom Innovasjon Norge, SIVA, Norges forskningsråd og Landbruks- og matdepartementet.

– Det er ikke så lett å se konkret hva vi på Saugbrugs kan få ut av dette. Vi er jo opptatt av for eksempel finansiering av prosjekter innenfor råstoff, energi og infrastruktur. Det er vel lite av dette som står i budsjettet, som vinkler seg mer inn mot innovasjon og nye produkter og områder, forteller Vardheim.

– Bør stå på egne bein

Vardheim har tidligere sagt at treforedlingsindustrien bør være lønnsom og klare seg uten hjelp fra regjeringen. Det står han ved.

– I utgangspunktet så står jeg for det jeg har sagt. Vi må selvfølgelig klare oss på egne bein, noe jeg synes vi foreløpig gjør helt utmerket.

– Men vi kommer nok aldri til det stedet der vi kan si at det nå er unnagjort og at alt er bra. Vi må hele tiden bli bedre og bedre, slår Vardheim fast.

- Vil ikke kalle det et sykdomstegn

Treforedlingsindustrien er ikke den industrien som går best for tiden. Nylig begjærte Peterson Paper i Moss seg selv konkurs. Og i desember bestemte Norske Skog seg for å legge ned papirfabrikken på Follum i Ringerike.

Han er ikke med på at denne tiltakspakken er et tegn på sykdom i bransjen.

– Nei, jeg vil ikke kalle det et sykdomstegn. Som jeg nevnte så er vi jo veldig opptatt av ting som støtte til prosjekter innenfor energieffektivisering. Der finnes det fine ordninger gjennom Enova, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trusler mot politiet

    En beruset 30-åring ble kjørt i arresten på grunn av ordensforstyrrelser i Halden sentrum i natt, samt sjikanering og trusler mot politiet. Mannen blir anmeldt.

  • Unge festdeltakere

    Politiet i Fredrikstad avslutter en fest på en privat adresse i sentrum i natt på grunn av mye bråk. I følge politiet var deltakerne veldig unge.