NRK Meny
Normal

Lite for Saugbrugs i statsbudsjettet

I forslaget til revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen en tilleggsbevilgning på 100 millioner kroner til treforedlingsindustrien.

Norske Skog Saugbrugs

Saugbrugs tror ikke det er mye å hente fra revidert nasjonalbudsjett.

Foto: Rainer Prang / NRK

– Det kan se ut som det er lite å hente for oss i akkurat denne meldingen, men jeg skal være forsiktig med å være bombastisk så tidlig.

Det sier administrerende direktør i Saugbrugs i Halden, Roy Vardheim, som tiltrådte stillingen for to uker siden.

– Ikke lett å se noe konkret

Bevilgningen skal gå til tiltak for økt forsknings- og utviklingsaktivitet i treforedlingsindustrien og bedre forsyning av trevirke til norske bedrifter. Tiltakene fordeles mellom Innovasjon Norge, SIVA, Norges forskningsråd og Landbruks- og matdepartementet.

– Det er ikke så lett å se konkret hva vi på Saugbrugs kan få ut av dette. Vi er jo opptatt av for eksempel finansiering av prosjekter innenfor råstoff, energi og infrastruktur. Det er vel lite av dette som står i budsjettet, som vinkler seg mer inn mot innovasjon og nye produkter og områder, forteller Vardheim.

– Bør stå på egne bein

Vardheim har tidligere sagt at treforedlingsindustrien bør være lønnsom og klare seg uten hjelp fra regjeringen. Det står han ved.

– I utgangspunktet så står jeg for det jeg har sagt. Vi må selvfølgelig klare oss på egne bein, noe jeg synes vi foreløpig gjør helt utmerket.

– Men vi kommer nok aldri til det stedet der vi kan si at det nå er unnagjort og at alt er bra. Vi må hele tiden bli bedre og bedre, slår Vardheim fast.

- Vil ikke kalle det et sykdomstegn

Treforedlingsindustrien er ikke den industrien som går best for tiden. Nylig begjærte Peterson Paper i Moss seg selv konkurs. Og i desember bestemte Norske Skog seg for å legge ned papirfabrikken på Follum i Ringerike.

Han er ikke med på at denne tiltakspakken er et tegn på sykdom i bransjen.

– Nei, jeg vil ikke kalle det et sykdomstegn. Som jeg nevnte så er vi jo veldig opptatt av ting som støtte til prosjekter innenfor energieffektivisering. Der finnes det fine ordninger gjennom Enova, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bortetap for Fredrikstad

    Fredrikstad Fotballklubb ledet to ganger i bortekampen mot Asker i ettermiddag, men tapte til slutt 3-2 for laget som ligger midt på tabellen i 2. divisjon. Kun to poeng skiller FFK på 2. plass fra 7. plassen når lagene tar sommerferie. Moss spilte 0-0 hjemme mot Bærum

  • Oljelekkasje fra Kråkerøybrua

    Brannvesenet har lagt ut lenser i Glomma etter at det begynte å lekke olje fra Kråkerøybrua i Fredrikstad. Oljen kommer fra en oljeslange som ble revet av i forbindelse med en bruåpning lørdag, skriver Fredriksstad Blad. Brua åpnes ikke båtpasseringer, og det er usikkert når den kan åpnes igjen.

    Brannbåten ligger under Kråkerøybrua i forbindelse med oljelekkasje
    Foto: Grete Ruud/NRK