NRK Meny
Normal

To litauere pågrepet for dieseltyveri

Publikum tipset politiet om biler som snoket rundt i Sarpsborg.

I løpet av natten har noen utført innbrudd i tre containere i Vingulmorkveien i Sarpsborg, og stjålet med seg en mengde dekk og felger.

Politiet i Sarpsborg setter tyveriet i sammenheng med to pågripelser som ble gjort samme natt.

– En patrulje påtraff to utenlandskregistrerte kjøretøy på Yven. I den ene bilen var det tre 20-liters kanner med diesel, og den andre varebilen var stappfull av nye bildekk på felg, opplyser politiet i sin logg.

Det var etter tips fra publikum i området om biler som snoket rundt at en politipatrulje rykket ut til stedet.

Kan bli utvist fra landet

Ifølge politiet satt det en litauer i hver av bilene, og disse fikk et forklaringsproblem når det gjaldt både dieselen og dekkene.

– Det er en kjent sak at vi har noen som reiser rundt og stjeler diesel til stor irritasjon for både entreprenører og lastebileiere, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Terje Marstad.

Marstad sier at det vurderes å utvise de to litauerne fra landet etter at tyveriet er påtalemessig avgjort.

– Begge de to blir i første omgang sittende i politiets arrest over natta. Det har pågått etterforskning i dag, og det skal etterforskes videre i morgen. Hva de har forklart i avhør kan jeg ikke si noe om på nåværende tidspunkt, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brann i apparat under operasjon

    En operasjon ved Sykehuset Østfold Moss måtte avbrytes etter 15 minutter da det plutselig slo flammer ut av et apparat på operasjonssalen. Det skriver Moss Avis. Hendelsen skjedde i desember og er meldt inn til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Den kunne ha vært farlig både for kirurg og pasient, sier Tom Nordby, avdelingssjef ved kirurgisk avdeling, til avisen.

  • Vil sikre elever internett hjemme

    Ikke alle elever har tilgang til internett, pc eller nettbrett hjemme. Det bekymrer Ap-politiker og lærerskolestudent Synne Skartlien i Rygge. I kommunestyret denne uka ber hun ordføreren svare på hva som skal gjøres for å sikre at elever har nødvendig utstyr hjemme.