NRK Meny
Normal

Litauer tatt for do-røyking på fly

Politiet fikk onsdag melding om en litauisk statsborger som røykte på toalettet på et fly på vei til Moss lufthavn Rygge.

Kvinne som røyker
Foto: Colourbox.com

Røykingen skal ha skjedd på et fly på vei mot Rygge ved 11.30-tiden onsdag formiddag.

– Kan få katastrofale følger

– Røyking på toalettene i flyene kan utgjøre en fare. Spesielt når røyken skal stumpes på do og sigarett-glør kastes i søpla eller lignende. Da kan det få katastrofale følger, sier markedssjef Silje Thoresen ved Moss lufthavn Rygge.

I dette tilfellet førte ikke røykingen ha forårsaket brann i kabinen, og nå er det opp til politiet å avjøre hvilken reaksjon dette vil føre til overfor mannen.

Silje Thoresen er markedssjef ved Moss lufthavn Rygge

Markedssjef Silje Thoresen.

Foto: Moss lufthavn Rygge

«Vi fikk melding fra Rygge om at en person hadde røykt på flyet. Vedkommende er politianmeldt», skriver operasjonsleder Per Tommy Antonsen i loggen fra Østfold-politiet.

Har forårsaket brann ombord

Tidligere har røyksugne passasjerer forårsaket røykutvikling og brann ombord på fly. Ved et tilfelle, som Vi Menn tidligere har omtalt, hadde en person stumpet røyken i papirdunken på toalettet og røykvarsleren ble aktivert.

Det hadde begynt å brenne i søppeldunken, men dette ble oppdaget før hendelsen fikk store følger, men denne ulykken omtales som alvorlig i en rapport fra Statens Havarikommisjon til Samferdselsdepartementet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vestby-pasienter til Kalnes

    Styret i Sykehuset Østfold har i dag konkludert med at sykehuset er i stand til å ta imot pasienter fra Vestby. Styret ønsket en gjennomgang av hvordan sykehuset skal håndtere blant annet bemanning og korridorpasienter før Vestby-pasientene kommer.

    Sykehuset Kalnes
    Foto: Tor-René Stryger / NRK
  • Se 20:55-nyhetene her

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokken 20:55.