NRK Meny
Normal

Prioriterte årsmøte på sønnens bursdag

Statsråd Sylvi Listhaug tok seg tid til Østfold Frps fylkesårsmøte. Der valgte hun å snakke om hva partiet har oppnådd i regjering.

Sylvi Listhaug

Sylvi Listhaug talte på Østfold Frps årsmøte på Hankø.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Lørdag og søndag gjennomfører Østfold Fremskrittsparti sitt årlige fylkesmøte på Hankø fjordhotell i Fredrikstad.

Og på møtet dukket landbruks- og matminister Sylvi Listhaug opp.

– Jeg er veldig glad for å kunne være med Østfold Frp på årsmøte i dag. Nå får jeg møte grasrota i partiet og engasjerte partimedlemmer som bruker massevis av fritid på Fremskrittspartiet. Det er veldig viktig å være ute og lytte til dem og få gode innspill, sa Listhaug til NRK før hun gikk på talerstolen.

LES OGSÅ:

Hjem til sønnens bursdag

Det var mange som gledet seg over ministerens oppmøte, særlig da hun røpet at hun deltok til tross for at det er sønnens treårsdag.

– Jeg rekker å være med på begge deler. Når jeg er ferdig her skal jeg rett hjem i bursdag. Jeg har en mann som er flink til å ordne med slike ting, sier Listhaug.

Hun forteller at det var i orden for familien at hun til turen til Østfold.

– Jobben min er selvfølgelig viktig, men sønnen min er enda viktigere. Det er derfor jeg reiser hjem i dag.

Statsråden fikk stående applaus da hun gikk på talerstolen under møtet. I sin tale valgte hun å snakke om hva Fremskrittspartiet har oppnådd i sine 100 første dager i regjering, men la vekt på at de ikke er fornøyde enda.

– Vi har en stor jobb foran oss. Det blir noen viktige måneder og år for partiet fremover, åpnet Listhaug med å si.

Sylvi Listhaug og Leif Eriksen

Fylkesleder Leif Eriksen var imponert over ministeren.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

– Fjernet bomstasjonene

– Dette er ikke et prosjekt som de som sitter i regjering skal levere på alene. Hvis vi skal lykkes er det viktig at hele partiet samarbeider godt og at vi får til et engasjement fra grasrota.

Listhaug trakk blant annet frem at de har fjernet seks bomstasjoner.

– Jeg synes vi har gjort masse bra. Men jeg er spesielt glad for at vi har fått fjernet de bomstasjonene. Det hadde aldri skjedd om ikke vi var i regjering. Jeg håper vi får fortsette med det arbeidet i årene som kommer, sa hun til NRK etter talen.

– Vi har fått til mye bra, men vi jobber videre for å få til gode løsninger for folk flest i hverdagen. Det handler om å gjøre samfunnet bedre, og det skal vi bruke de neste årene på, sier hun videre.

Som landbruks- og matminister forteller Listhaug at hun vil jobbe for å modernisere landbrukspolitikken og gi eiendomsretten tilbake til bøndene.

– For Østfold er det viktig at vi får til en sterk landbrukssektor videre. Jeg gleder meg veldig til jeg skal besøke Østfold i løpet av våren. I tillegg er det viktig for meg å fronte forbrukernes sak, sier hun.

LES OGSÅ:

Stolte partifeller

Etter talen kunne Listhaug igjen høste stående applaus.

– Jeg synes det var en god tale. Hun går gjennom mange av de seieren vi har fått, men sier også at hun er utålmodig og vi har nye igjen, sier partikollega og stortingsrepresentant Erlend Wiborg.

– Hun drar blant annet frem at vi får strengere straffer, flere fengselsplasser og mer penger til vei og jernbane, og synes jeg er viktige saker for Østfold.

Også fylkesleder Leif Eriksen var veldig imponert over ministeren.

– Listhaug er alltid veltalende når hun holder taler, og den var veldig innholdsrik, så det er jeg veldig stolt av. Jeg er også veldig stolt av at hun tok seg tid til å komme hit ned på årsmøtet vårt, sier Eriksen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: