NRK Meny
Normal

Lislebydrapet ferdig etterforsket

Statsadvokaten tar nå over saken.

Drap i Fredrikstad

En 35 år gammel kvinne ble funnet hardt skadd i en bolig på Lisleby i Fredrikstad. Hun ble fraktet til sykehus, men døde av skadene.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

Politiet er nå ferdig med å etterforsket knivdrapet på en kvinne i en leilighet på Lisleby, i januar i år, skriver Fredriksstad Blad.

En 50 år gammel mann ble senere pågrepet i Sarpsborg og er siktet i saken.

– Saken er nå oversendt statsadvokaten for vurdering, og når det skjer, er man ikke så langt unna at det eventuelt tas ut en tiltale, sier krimsjef i Fredrikstad Ivar Prestbakken til avisa.

Døde av skadene

Det var rundt midnatt 13. januar i år at politiet rykket ut til en leilighet på Lisleby.

Da politiet kom til boligen, fant de en alvorlig skadet kvinne.

Ambulansepersonell var raskt på stedet og startet livreddende førstehjelp. Kvinnen ble fraktet til sykehus, men døde av skadene.

Granskes av spesialenheten

Spesialenheten for politisaker bestemte på eget initiativ å granske saken, ettersom det ifølge politiets egne logger skal det ha tatt 1 time og 20 minutter fra politiet fikk melding om knivtrusler til de tok seg inn i den aktuelle leiligheten.

Det skal også ha tatt 38 minutter fra bevæpnet politi ankom adressen til tjenestemenn først rykket inn i leiligheten der den 35 år gamle kvinnen lå med dødelige skader.

– Saken er påbegynt, men jeg kan foreløpig ikke anslå når den er ferdigbehandlet, sier juridisk rådgiver i Spesialenheten, Rune Fossum til Fredriksstad Blad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se TV-nyhetene kl.18:50

  • Stjal penger fra bingolokaler

    Politiet i Halden leter etter to menn som skal ha stjålet en veske med penger fra bingolokaler i Violgata i 16.40-tiden. Den ene mannen var kledd i beige shorts og hvit t-skjorte, den andre andre med mørkblå shorts.

    Laster Twitter-innhold