NRK Meny
Normal

Liridon Kalludra klar for Sarpsborg 08

Den svenske midtbanespilleren har signert en kontrakt på tre år med Sarpsborg 08.

Liridon Kalludra

Liridon Kalludra har signert for Sarpsborg 08. Her sammen med sportssjef Thomas Berntsen på pressekonferansen i dag.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

22 år gamle Kalludra står med åtte mål og ni målgivende på 26 kamper for Kristiansund i 1. divisjon denne sesongen, og ble også belønnet med en plass på «vårens lag» av TV2.

Nå har han signert en treårs-kontrakt med Sarpsborg 08. Kalludra står uten kontrakt etter denne sesongen, og går dermed gratis til østfoldingene.

– Jeg er veldig fornøyd med dette. Sarpsborg er en klubb som spiller fotball, og det passer min spillestil. Så dette blir bra, sier han til klubbens hjemmesider.

Sportssjef Thomas Berntsen var også fornøyd med å kunne presentere den anvendelige spilleren i dag.

– Vi er veldig glade for at Kalludra har valgt oss. Selv om vi ikke har noen ny trener på plass, så føler vi at det er helt riktig å signere for tre år med Kalludra nå. Han har utmerket seg godt i 1. divisjon, og vi tror han vi passe godt inn her i Sarpsborg, sier Berntsen til NRK.

– Teknisk og kvikk

Kalludra var på besøk i Sarpsborg i starten av september og kom da også til enighet med klubben om sine personlige betingelser. Han ønsket imidlertid, av flere årsaker, litt ekstra tid før han signerte kontrakten.

Han fikk nemlig også et tilbud av sin nåværende klubb Kristiansund. I tillegg ønsket regjerende seriemester Molde å ha med svensken på trening i høst.

Men nå har han altså bestemt seg for å flytte til Sarpsborg, og sannsynligvis eliteserien.

– Jeg er veldig teknisk, kvikk og har bra spilleforståelse. Det er høyere nivå i eliteserien, men det tror jeg at jeg skal takle, forteller han til sarpsborg08.no.

Klubben avslørte seg selv

Svensken skulle opprinnelig først presenteres på en pressekonferanse klokken 16.45 i ettermiddag.

Men i god tid før pressemøtet røpet klubben selv at det var Kalludra som hadde signert.

På klubbens hjemmesider sarpsborg08.no dukket det nemlig opp et videointervju med midtbanespilleren, samt en video med noen av hans prestasjoner denne sesongen, en halvtimes tid før han skulle presenteres.

Liridon Kalludra

På nettsidene til Sarpsborg 08 dukket det opp et videointervju med Kalludra i god tid før spilleren skulle avsløres på en pressekonferanse.

Foto: Skjermdump sarpsborg08.no

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tatt tolv ganger uten førerkort

    En 37 år gammel haldenser er dømt til fengsel i et år og fire måneder blant annet for fire tilfeller av kjøring i narkorus og tolv tilfeller av kjøring uten førerkort. Mannen, som aldri har hatt førerkort, er dømt for kjøring i ruset tilstand fem ganger tidligere og han er straffet 17 ganger tidligere for kjøring uten førerkort.

  • Fredrikstad-forfatter nominert

    Roskva Koritzinsky (28) er nominert til Nordisk råds litteraturpris for novellesamlingen «Jeg har ennå ikke sett verden». Koritzinsky er vokst opp i Fredrikstad, og debuterte som forfatter for fire år siden. 12 andre nordiske forfattere er nominert til prisen.

    Roskva Koritzinsky
    Foto: Aschehoug forlag