NRK Meny
Normal

Lionel vant Olympiatravet i Göteborg

– En prestasjon i verdensklasse av en norsk kusk og en norskeid og norskfødt traver, sier styreleder i Det Norske Travselskap Knut Weum.

Olympiatravet.

Hesten Lionel med kusk Gøran Antonsen vinner Olympiatravfinalen på Åby travbane lørdag.

Foto: Per Wahlberg / TT / NTB scanpix

Vinnertiden til Lionel og kusk Gøran Antonsen på Åby travbane lørdag var 1.10 9 over 2140 meter.

–Seieren var for Kjell Arne som gikk bort for kort tid siden, sa Antonsen etter løpet ifølge " Trav og galopp ".

Kjell Arne «Pip» Ness var Lionels deleier og døde 60 år gammel i april i år.

– De siste 25 meterne tenkte jeg på Kjell Arne, sa kusken fra Eidsberg i intervjuet med Norsk Rikstoto etter løpet i Göteborg.

Internasjonalt toppnivå

Norges beste traver, Lionel var ikke vinnertippet lørdag, men rangert høyt blant outsiderne og Weum vet å verdsette prestasjonen.

–Det viser at norsk travsport kan hevde seg på internasjonal toppnivå. En mektig stimulans for travsporten i Norge og for norsk oppdrett

Førsteplassen på Åby travbane ga en premie på 1, 5 millioner svenske kroner, før dette løpet har den også tjent inn godt med penger.

Olympiatravet.

Kusk Gøran Antonsen kastes i været etter at han kjørte hesten Lionel inn til seier i Olympiatravfinalen på Åby travbane lørdag.

Foto: Per Wahlberg / TT / NTB scanpix

Lionel, oppkalt etter fotballspilleren Lionel Messi, er eventyrhesten som ble født på knøttlille Slitu i Østfold.

På to år har 7-åringen tatt steget opp i europatoppen og tjent 9,5 millioner i de største løpene på Vincennes-banen i Paris.

Men etter seier i Sverige sa kusk Gøran Antonsen til Rikstoto at det ikke ble tid til feiring av førsteplassen i lørdagens Olympiatrav på Åby.

–Vi skal hjem og kjøre i Drammen søndag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Har solgt mange billetter

    Fra midnatt og frem til klokken ti var det solgt 2100 billetter til Sarpsborg 08s kamp mot israelske Maccabi Tel Aviv som spilles torsdag neste uke. Ifølge salgssjef for privatmarkedet i 08, Alexander Klaussen, er dette langt flere solgte billetter en normalt.

  • Skogsvei fylt opp igjen

    En grunneier i Onsøy i Fredrikstad har nok en gang fått pålegg om å rygge en turvei i et populært naturområde som er fylt opp med kvist og trær, skriver Fredriksstad Blad. Forrige gang det skjedde, ryddet grunneieren opp før han ble ilagt dagbøter. Det er et brudd på Friluftsloven å hindre ferdsel på turveien.