Vil ha Linnekleppen på statsbudsjettet

Senterpartiets Anne Beathe Tvinnereim sitter ikke på Østfoldbenken selv, men nå ber hun Østfolds rikspolitikere sikre varig finansiering av branntårnet.

Anne Beathe Tvinnereim, Senterpartiet

Linnekleppen bør finansieres over statsbudsjettet, mener Senterpartiets første nestleder Anne Beathe Tvinnereim.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

– Alle roser brannvernberedskapen, og Linnekleppen som holder utkikk. Men det kommer ikke av seg selv, sier Tvinnereim.

Senest tirsdag meldte brannvakta fra Linnekleppen om ikke mindre enn ti mulige branntilløp synlige fra tårnet.

Les mer om Linnekleppen:

Må bli slutt på årlige drypp

Linnekleppen brannvakttårn, Østfold

Tårnet har vært bemannet hvert år de siste 100 årene. Fra Linnekleppen er det god utsikt til de enorme skogområdene i Østfold, deler av Vest-Sverige, Telemark og Vestfold.

Foto: Rygge Flyklubb

Det har vært en brannvakt på Linnekleppen siden 1907, og det finansieres år for år, mye fra skogeierselskap og kommuner. Men det må bli mer forutsigbart og langsiktig, mener Senterpartiets 1. nestleder, Anne Beathe Tvinnereim, opprinnelig fra Halden.

Derfor ber hun rikspolitikerne fra fylket få dette opp på Stortingets dagsorden.

– Jeg tror alle som bor i Østfold er veldig glade for den fantastiske beredskapen vi har sett i sommer. Problemet er at Linnekleppen har en veldig usikker økonomi, og er avhengige å se fra år til år om de får de tilskuddene de trenger.

– De får flotte bidrag fra kommuner og skogselskapene, men jeg mener at nå må rikspolitikerne være sitt ansvar bevisst og sørge for at Linnekleppen får langsiktig finansiering. De bør få en økonomi de kan forholde seg til over tid, sier Tvinnereim.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stjernen tapte mot Stavanger

    Stjernen tapte i kveld 2-3 på hjemmebane i Fredrikstad mot Stavanger Oilers. Albin Lindgren scoret i den siste perioden for hjemmelaget til ingen nytte.

  • Trafikkulykke i Sarpsborg

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i Roald Amundsens gate i Sarpsborg sentrum. Politiet melder på Twitter at det er to biler involvert og at en person klager over smerter etter ulykken.