NRK Meny
Normal

Lillestrøm slo Sarpsborg

(Sarpsborg-Lillestrøm 2-4) Målmaskinen Lillestrøm klarte det ingen andre har klart denne sesongen - å slå Sarpsborg i Sarpsborg..

De blåhvite har vært suverene på eget gress i år. Men det var før Henning Bergs mannskap gjestet Sarpsborg.

Etter en kamp med mange mål, mange sjanser og et par omdiskuterte hendelser, var det Lillestrøm som trakk det lengste strået.

– Det føltes litt urettferdig. Lillestrøm var ikke bedre enn oss, men de var mer effektive. Og da vinner dem, sa Sarpsborg-trener Roar Johansen til TV2 etter kampen.

LES OGSÅ:

Kampen snudde - to ganger

Lillestrøm startet kampen best og allerede etter fem minutter satt den første ballen i nettet. Scoringen var signert Nosa Igibeor.

Så var det Björn Bergmann Sigurðarsons tur - og 0-2.

I andre omgang kom Sarpsborg sterkt tilbake, Joachim Jørgensen reduserte, før Morten Giævers utlignet på straffe - og Sarpsborg hadde snudd kampen.

Men noen poengdeling var ikke Lillestrøms Anthony Ujah interessert i. Spissen ble felt av keeper Joacim Heier og dommer dømte straffe - en straffe Ujah Selv satt i mål.

Björn Bergmann Sigurðarson scoret kampens siste mål, og Lillestrøm vant 4-2.

Snytt for straffe?

Men det var også flere omdiskuterte hendelser i kampen. Den første kom etter ni minutter, da Lillestrøm-keeper Stefan Logi Magnusson felte Martin Wiig inne i 16-meteren. Ikke straffe sa dommer - klar straffe signalisterte Wiig ute på banen.

– Fra der jeg satt, så ser det ut som straffe. Men dommeren sto på en annen plass og dømte ikke straffe, så da er det vel ikke straffe, konkluderte Roar Johansen med overfor TV2.

Det at Lillestrøm fikk straffe på en nesten lik situasjon senere i kampen så ikke ut til å plage Sarpsborgtreneren nevneverdig.

Martin Wiig

Martin Wiig gikk i bakken etter duelle med Lillestrøms keeper. Men straffe fikk han ikke.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK