Lillehammer klare for finale - sendte Sparta ut av sluttspillet på sju minutter

Jacob Lundell Noer og Lillehammer sikret seg finaleplass med sju magiske minutter i Kristins Hall. Der kan de møte Storhamar til mjøsderby i sin første finale på 24 år.

NM Ishockey 4. Semifinale: Lillehammer - Sparta

Kevin Sundher (midten) og de andre Sparta-spillerne fikk en tøff dag på jobb mot Sondre Bjerke og Lillehammer under den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er det sjukeste jeg har vært med på. Alt går inn, gliste Jacob Lundell Noer til TV2 i pausen mellom den andre og den tredje perioden.

Og den 20 år gamle Lillehammer-spilleren, som før kveldens kamp ble nominert til årets unge nykommer, har all grunn til å glise bredt i kveld.

NM Ishockey 4. Semifinale: Lillehammer - Sparta

Jacob Lundell Noer var kampens store profil med sine tre scoringer i 5–0 seieren over Sparta.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Etter å ha tatt ledelsen 1–0 i første periode gjorde et svært effektivt Lillehammer, anført av en strålende Noer, kort prosess med Sparta i midtperioden.

I løpet av seks minutter og 43 sekunder scoret Lillehammer fire ganger på Sparta-keeper Samuel Ward.

 • 31.30 – Jacob Lundell Noer
 • 35.00 – Jacob Lundell Noer
 • 36.56 – Nick Dineen
 • 38.13 – Jacob Lundell Noer

– Det er veldig deilig at alt går inn når man skyter. Dette er fantastisk. Det finnes ikke noe kulere enn å gå til finalen, det er helt sinnssykt, sier Noer til NRK etter kampen.

Laster Twitter-innhold

Kan bli mjøsderby i finalen

Sparta fikk et heldig trøstemål da de reduserte til 5-1 med to sekunder igjen av kampen. Didrik Nøkleby Svendsen fyrte av et skudd som traff Lillehammers Brendan Ellis i hansken, endret retning og gikk i mål bak Christoffer Bengtsberg.

Lillehammer kunne dermed strekke hendene i været og juble for sin første finale i sluttspillet på 24 år. Sist gang var i OL-året 1994 da de slo nabo Storhamar 3-1 i kamper.

Og det er nettopp Storhamar som kan bli finalemotstander også i år.

Seriemesteren leder 3-1 i kamper i semifinalene, etter at de slo Frisk Asker 4-1 onsdag. Allerede fredag kveld kan de sikre det som trolig vil bli et intenst mjøsderby i finalen.

For Sparta ble det en tung avslutning på sesongen, etter at de endte på 2. plass i seriespillet. Allerede i midtperioden følte hjemmesupporterne seg så sikre på seier at de begynte å synge «Sparta skal på ferie».

– Vi gir bort noen veldig enkle mål. Vi er ikke fornøyd med dette for vi skulle gjerne vært i finalen selv. Men vi får bare ønske Lillehammer lykke til, sier Sparta-trener Sjur Robert Nilsen, som selv spilte for Lillehammer i finalen i 1994, til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Kritikk mot Nav Halden

  Nav I Halden gjør ikke en god nok jobb for dem som søker sosialhjelp.
  Fylkesmannen var på tilsyn hos dem tidligere i høst og har kludret med at NAV Halden ikke sørger for forsvarlig kartlegging, vurderinger og beslutning av søknader om økonomisk hjelp. NAV- leder Astrid Norstrand mener noe av forklaringen er at Halden får mange ekstrasøknader fordi sosialhjelpssatsene i Halden er lavere enn det staten anbefaler

 • Unaas satser på Viken

  Høyres profilerte ordfører i Eidsberg, Erik Unaas, er ikke med blant de seks kandidatene som Indre Østfold Høyre foreslår på topp til kommunevalget neste høst. Han sier han satser på en plass på Høyres liste til Viken i stedet. Unaas sier dette ikke har noe å gjøre med at han ble vraket som ordførerkandidat i Indre Østfold.

  Erik Unaas
  Foto: Shemsi Bunjaku/NRK