Lever ut håndball-drømmen i Danmark

Før hadde Martine Moen (24) aldri tid til å slappe av. Det gikk i trening, jobb og studier. Nå kan hun konsentrere seg hundre prosent om håndball som proff i danske Randers.

Martine Moen er i dyrehagen og blir skremt av diverse dyr. En rekke klipp fra håndballtrening med Randers HK der Martine spiller og skyter. Intervju med Martine utenfor hallen. Martine går hjem og låser seg inn hjemme. Sekvens der hun og kjæresten lager mat. Martine viser frem hallen hun spiller i.

Martine Moen gir alt for håndballen i Danmark.

Moen sier det alltid har vært en drøm å få spille i utlandet.

– Det er en drøm å være i Danmark, men fortsatt er det tett på trygge omgivelser hjemme. Kulturen er også ganske lik som hjemme og jeg føler det er et enkelt land å komme til. Samtidig er Danmark kjent for å ha bra håndball-liga med høyt og bra nivå. Så når jeg fikk tilbudet, var det et soleklart ja fra min side, sier hun.

Får fokusere på håndballen

Martine Moen

Her er Martine Moen under kvalifiseringskampen mot Rælingen da hun spilte for Halden HK.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Eliteserielivet i Halden og profflivet i Randers er to forskjellige ting, skal vi tro Moen. Hun forteller om å gå fra et liv med håndball-treninger og deltidsstillinger både her og der for å få det til å gå rundt.

– Det har vært den største omstillingen for meg. Å gå fra å ha hundre prosent kjør dagen lang til å komme hit og få fokusere på håndball.

Nå får hun også tid til å hvile.

– Nå har jeg god samvittighet når jeg ligger på sofaen og hviler. Det er jo også en del av jobben som håndballspiller å restituere og hvile. Nå har jeg ingen unnskyldning for å ikke komme uthvilt på trening.

Torsdag ble det kjent at hun er tatt ut på rekruttlandslaget i håndball. Moen og laget drar til Tsjekkia 23. november, der de skal spille tre kamper.

Trygghet i kjæresten

Martine Moen

Moen er utdannet lærer. Nå fokuserer hun kun på håndball.

Foto: Tomas Berger/NRK

Samtidig betyr det mye dødtid. Derfor er 24-åringen glad for at kjæresten, Thomas Kildebo Jensen, er hyppig på besøk.

– Det betyr alt. Det var viktig for meg før jeg reiste at jeg visste på forhånd at han kunne være såpass mye sammen med meg. Det har vært viktig i starten når det er mye nytt å sette seg inn i. Det kjører ikke like mye på skinner som det gjorde i Halden, hvor jeg hadde spilt i så mange år. Her er det mye nytt. Når det er tøffe tider man ikke var så forberedt på er det fint å ha en trøstende skulder å komme hjem til.

Mari Molid fra Trondheim begynte på laget nesten samtidig som Moen, etter at hun meldte overgang fra de norske mesterne Larvik. Det har betydd mye.

– Det gjorde noe med tryggheten å vite om Mari. Det er godt å ha en norsk til på laget, sier hun.

Utvikler seg i Danmark

Molid sier at også hun trives godt på laget.

– Det er spennende å prøve en helt ny liga. Jeg har spilt i den norske ligaen siden jeg var 16 år. Det er gøy å prøve noe helt nytt og få opplevelser. Jeg hadde det veldig fint i Larvik, men det er fint med nye utfordringer. Jeg kan spille begge veier og det får jeg her, sier hun.

Så det betyr at du har større ambisjoner enn bare forsvarsspill?

– Ja, jeg ønsker hele tiden å bli bedre. For min del er det kanskje det at jeg ikke har vært en toveisspiller som har gjort at jeg ikke har nådd helt opp. For min del er det viktig å få spilletid og selvtillit fremover på banen, sier hun.