NRK Meny
Normal

Letingen avsluttet ved Solbergfoss for dagen

Mannen som ble borte etter at en robåt kantret ved Solbergfoss kraftstasjon i går kveld er fortsatt ikke funnet. Dagens søk er nå avsluttet, og søket dreier seg ikke lenger om å finne en mulig overlevende.

Dykking etter savnet Solbergfoss

Dykkere søkte etter den savnede i ettermiddag uten resultat. Politiet innser nå at det er små sjanser for å finne mannen i live.

Foto: Freddie Larsen

Søket startet ei 2230-tiden fredag kveld, etter at den andre som var i båten kom seg på land og fikk meldt fra.

I dag har det blant annet vært helikopter inne i området, sa daværende operasjonsleder Øyvind Thoresen i Follo politidistrikt.

Nå har kveldsvakta tatt over, og operasjonsleder Pål-André Thorsby sier de har stanset søket for dagen.

- Vi antar nå at vi ikke finner vedkommende i live, sier Thorsby.

- Vi tar opp tråden igjen i morgen med overflatesøk, og det blir satt inn profesjonelle dykkere og miniubåt på mandag. Da vil vi også samarbeid med kraftverkets ansatte.

Området er kjent for sterke understrømmer, men det er mindre av dette nå som kraftverket er stengt av. Men det har vært frostkaldt i området på kvelden og natta.

Snakker med den overlevende

Den så langt ene overlevende er en mann i 40-årene. Han ble fraktet til sykehus i Fredrikstad etter at robåten med de to i kantret. Han kom seg på land med egen hjelp, og har i dag blitt intervjuet av politiets etterforskere.

- De er i samtaler med ham enda, sier Thorsby. Vi har ikke fått høre hva han har sagt enda. Han er, det som har skjedd i betraktning, i forholdsvis god form.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Røykutvikling fra barbermaskin

    Det brenner ikke i hytta på Økholmen på Hvaler. Ifølge Øst 110-sentral var det et branntilløp i en barbermaskin. Dette førte til mye røyk på stedet, men altså ikke brann.

  • Rykker ut til brann i hytte

    Nødetatene er på vei til Økholmen på Hvaler etter melding om brann i en hytte. Det er forløpig uvisst hvor stor brannen er.