NRK Meny

Leter etter smitte i storfebestand

Det kan være oppdaget antibiotika-resistente bakterier både i storfe og i ansatte på en gård i Trøgstad. Det skriver Smaalenene. Tilgangen til gården er begrenset og Mattilsynet tester nå for funn av LA-MRSA-bakterien. – Mistanken om smitte er ikke endelig bekreftet. Det endelige svaret kommer raskt, lover senior kommunikasjonsrådgiver Siw Ulvehøj i Mattilsynet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 9,5 milliarder til dobbeltspor

    Stortinget vedtok i går å starte opp arbeidet med dobbeltspor-prosjektet Sandbukta-Moss-Såstad neste år. Kostnadsrammen er 9,5 milliarder kroner. Prosjektsjef Jarle Rasmussen i Bane NOR sier planen om å ferdigstille ny stasjon og nytt dobbeltspor i 2024 står fast. Utbyggingen vil bety hyppigere avganger og kortere reisetid fra Moss og Rygge.

  • Redusert straff for narkosmugling

    Borgarting lagmannsrett har redusert straffen fra seks til fem og et halvt års fengsel for en 42 år gammel mossing som er dømt for smugling av 114 kilo hasj og 6 kilo marihuana over Svinesund i mai i fjor. En mann som var dømt til fengsel i fem år og tre måneder for å ha kjørt følgebilen har fått redusert fengselsstraffen til i tre år.