Tysk turist (14) savnet ved innsjø

Mannskaper fra Røde Kors og Norske Redningshunder leter etter en 14 år gammel gutt som er meldt savnet ved Store Le i Aremark.

Leteaksjon ved Store Le i Aremark

BÅT: Mannskaper fra Røde Kors, politiet og Norske Redningshunder er ute og leter etter den savnede 14-åringen. Det er vanskelig terreng i området, og letemannskapene bruker båt for å ta seg til halvøya gutten ble meldt savnet fra, opplyser politiet.

Foto: Glenn Johansson

Rundt klokken 2230 tirsdag kveld opplyser politiet at politihelikopteret har måttet gi opp sitt søk etter den savnede gutten.

– Han var del av et turfølge på 16 turister som har vært ute med en raftingflåte. De har gått i land på en halvøy ved innsjøen, og det er etter dette at gutten skal ha blitt borte, sier operasjonsleder Lars Stenrød i Østfold politidistrikt til NRK.

Meldingen om at gutten er savnet kom inn til politiet klokken 1842, og han skal ha kommet bort fra følget i 15-tiden. Turfølget har tatt tilhold ved Jordnes i Aremark kommune, på vestsiden av innsjøen Store Le.

Mannskaper fra Røde Kors og Norske Redningshunder bistår politiet i leteaksjonen, og Stenrød opplyser at de vurderer fortløpende hvor lenge utover kvelden og natta de fortsetter søket.

Det er vanskelig terreng i området, men ifølge politiet kan 14-åringen ha tatt seg til bebyggelse gjennom skogen.

– Han skal være kledd i svart bukse og jakke, og blå sko. Han har lyst hår og briller, forteller Stenrød.

Operasjonslederen ber beboere i området som observerer noen som passer denne beskrivelsen om å melde fra til politiet.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...

Gutten skal ha vært del av et turfølge som gikk i land på vestsiden av innsjøen Store Le i Aremark kommune.