NRK Meny
Normal

Leteaksjon etter savnet mann i båthavn

En mann er meldt savnet etter en nyttårsfest i Fredrikstad.

Leteaksjon i Fredrikstad

Dykkere fra brannvesenet søkte etter mannen i vannet mandag ettermiddag.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Det var et familiemedlem som meldte mannen savnet tidlig mandag morgen. Politiet, dykkere fra brannvesenet og redningsskøyta Horn Rescue har brukt hele mandagen på å lete etter mannen i båthavnen på Nabbetorp i Fredrikstad.

Innsatsleder Sindre Dahlstrøm

Innsatsleder Sindre Dahlstrøm sier søkene foreløpig ikke har gitt noen funn.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Det er en mann på rundt 60 år som skulle sove i båten sin etter en nyttårsfest. Han er ikke gjort rede for og vi leter etter ham både til lands og til vanns, sa innsatsleder Sindre Dahlstrøm i Øst politidistrikt til NRK i 9.30-tiden.

Ifølge Fredriksstad Blad ble mannen sist sett klokken 03 i natt. Klokken 06.43 ble han meldt savnet.

Observert på video

Politiet har sikret seg overvåkningsbilder fra båthavna. Like etter klokken 11 fortalte operasjonsleder Tom Sandberg til NRK at mannen var blitt observert på bildene.

– Vi har sett gjennom videoen og der kan vi se at han går ut mot båten sin. Men videoen hopper mellom flere kameraer og det var derfor ikke mulig å se hvor han ble av. Bildene viser heller ikke om han gikk tilbake mot land, sier han.

Mandag formiddag gjorde hundepatruljen fra politiet et søk på land, mens redningsskøyta Horn Rescue gjorde overflatesøk i vannet uten at det ble gjort funn.

Etter å ha sett overvåkningsvideoen ble også dykkere satt inn for å søke i Glomma.

Klokken 16 fortalte operasjonsleder Terje Marstad at nødetatene var i ferd med å trappe ned søket på grunn av dårlig sikt i Glomma. Letingen fortsetter tirsdag morgen.

Heller ikke en sekk, som mannen bar på videobildene, har blitt funnet av letemannskapene.

Leteaksjon på Nabbetorp

Både politi og redningsskøyta Horn Rescue (i bakgrunnen) leter etter den savnede mannen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke i Ullerøy

    Trafikkulykke rv. 110 ved Ullerøy i Sarpsborg. En lastebil og en personbil har kollidert på riksvei 110 i Ullerøy. En bilfører som klager på smerter i skulderen tas hånd om av ambulansepersonell, melder politiet på Twitter.

  • Slutt på minibussruter

    Nå blir det snart slutt på minibussrutene i Fredrikstad, det melder Fredriksstad Blad.
    Fra 25. juni vil minibussrutene erstattes av busstilbudet Flexx. Flexx er et tilbud hvor kunden kan bli hentet hjemme, men det krever forhåndsbestilling.