NRK Meny
Normal

Lekkasje på Borregaard

Det har vært en lekkasje fra en ventil tilhørende en tank på blekeriet på Borregaard i Sarpsborg. Det er gassen klordioksid som har lekket ut.

I ti-tiden torsdag formiddag fikk politiet melding om en lekkasje på blekeriet på Borregaard i Sarpsborg.

– Det var snakk om en lekkasje fra en ventil på en tank som inneholder klordioksid, forteller operasjonsleder hos politiet i Østfold, Ingar Signebøen.

Det skal være snakk om 98 prosent vann og 2 prosent klordioksid.

Klodioksid brukes til desinfeksjon av vann, til å fjerne ubehagelig lukt og til bleking, ifølge Store norske leksikon. Klordioksid er en giftig gass som er farlig for mennesker.

Han understreker at det ikke skal ha vært snakk om noen dramatikk og ingen ble evakuert etter hendelsen.

– Ikke dramatikk

Tone Horvei Bredal, Rygge

Kommunikasjonssjef ved Borregaard, Tone Horvei Bredal, sier at det ikke er noe farlig ved lekkasjen.

Foto: Tomas Berger / NRK

Kommunikasjonssjef ved Borregaard, Tone Horvei Bredal, sier at de ikke har gått ut med informasjonen tidligere fordi det ikke var noe dramatikk.

– Vi vurderte situasjonen i samarbeid med politi og brannvesen og kom frem til at det ikke var en umiddelbar fare, sier hun.

Bredal sier at de likevel er i beredskap.

– Vi sikret lekkasjen så fort det ble oppdaget. Nå jobber de med å tømme tanken. Vi er i beredskap, og vil selvfølgelig informere folk hvis det er farlig, sier hun.

Lekkasjen er nesten stengt

Nødetatene rykket ut til Borregaard, men er nå ferdig på stedet.

– Det arbeides fortsatt med å stenge lekkasjen. Alt som går ut av ventilen blir samlet opp. De er i gang med å tømme resten av tanken over i tankbiler for å frakte det over til en annen tank, forklarer Signebøen.

Tanken med lekkasje vil bli reparert når tanken er tom.

– Borregaard har gode rutiner hvis det skjer noe, avslutter operasjonslederen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slo kona – ble pågrepet

    En mann i 50-årene er pågrepet av politiet for å ha slått sin kone. Det skriver politiets operasjonssentral på Twitter. Mannen skal ha vært beruset da han ble pågrepet i Halden i går kveld. I tillegg beslagla politiet et gevær hos mannen, fordi det ikke var lagret på riktig måte.