Leirstein vil ikke kommentere tilsynssaken

Frp-profil Ulf Leirstein hevder stiftelsen Moss feriekolonier har gode argumenter for å heve styrehonorar på 75.000 kroner årlig. Men han vil ikke kommentere tilsynssaken overfor NRK.

Ulf Leirstein

Ulf Leirstein vil ikke kommentere at Lotteri- og stiftelsestilsynet åpner tilsynssak mot stiftelsen Moss feriekolonier.

Foto: Stian Pedersen / NRK

Tirsdag kveld ble det kjent at Lotteri- og stiftelsestilsynet åpner tilsynssak mot stiftelsen Moss feriekolonier etter at styret har fått mer i honorar enn de har delt ut til veldedige formål de siste fire årene.

Styreleder Ulf Leirstein nektet tirsdag kveld å la seg intervjue av NRK om tilsynssaken og skriver i en tekstmelding at "vi skal svare tilsynet, skriftlig. Vi har gode argumenter og de kommer til å fremføres skriftlig til tilsynet".

Kraftig skyts fra AUF

Han har heller ingen kommentar til at AUF-leder i Østfold, Petra Brinch, går hardt ut mot stortingsrepresentanten fra Fremskrittspartiet.

– Jeg synes det er usmakelig at Leirstein synes det er helt greit at styret han selv leder bevilger seg mer i honorar enn de deler ut til vanskeligstilte barn. Jeg ønsker meg en Østfoldbenk etter valget som tar barn og unge på alvor, og da kan vi ikke ha Leirstein der, sier hun.

Forsvarer seg på Facebook

Leirstein er imidlertid ikke helt taus om saken som fikk mye oppmerksomhet både på NRKs nettsider og på sosiale medier i går kveld. På sin egen profil på Facebook skriver han:

Ulf Leirsteins Facebookprofil etter styrevervsak

På sin egen Facebook-side slår Ulf Leirstein tilbake mot NRKs avsløringer om styrehonorar i stiftelsen Moss feriekolonier. Han nekter imidlertid å la seg intervjue av NRK om saken.

"NRK mener visstnok at jeg og fire andre i en stiftelse har tatt ut store honorarer. I over 20 år har jeg jobbet for denne stiftelsen. Kun siste 4 årene har jeg fått et honorar. Det har vært mye jobb. Og utgifter knyttet til jobben har ikke vært dekket. Nå jobber stiftelsen for å gi en større gave til byjubileet i min hjemby i 2020. I størrelsesorden 1 million. Så pengene i stiftelsen vil komme barn og unge til gode. Men skjønner at NRK ønsker å henge dette på meg som "FrP-topp". Dette har ikke noe med FrP å gjøre. Men passer vel NRK å fremstille dette slik. Vi har til og med folk i stiftelsen som har arbeidet gratis i over 35 år. De blir også uthengt. Trist."

Leirstein svarte imidlertid skriftlig på flere spørsmål om styrehonorarene og arbeidsmengden til styret tidligere tirsdag: