Leirstein beklager «Facebook-like»

Stortingsrepresentant Ulf Leirstein beklager at han trykket «Like» på en video på Facebook. Budskapet i videoen var at AP-representanten Hadia Tajik godtar oppfordring til drap.

Ulf Leirstein, Frp

Ulf Leirstein medgir at det gikk litt for fort da han trykket «Like» på en video på Facebook.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Nå beklager Leirstein at han trykket på «Like» på videoen, melder VG.

Litt fort i svingene

– Noen ganger går det litt fort i svingene på Facebook og denne gangen trykket jeg liker på en video uten at jeg hadde gått gjennom hele innholdet, det beklager jeg, sier Leirstein. Beklagelsen er sendt ut gjennom FrPs kommunikasjonssjef André Melchior Larssen.

En kommentar om at «det blir uheldig muslimdominans å ha Tajik som leder av justiskomiteen» ble lagt på Facebook-siden til Leirstein, og stortingsrepresentanten fra Moss vendte tommelen opp for denne kommentaren.

I den samme tråden ble det lagt inn en video med tittelen «Hadia Tajik (AP): Godtar oppfordring til drap», og Leirstein trykket «Like» også på denne.

Reagerte kraftig

Arbeiderpartiet har reagert kraftig på videoen.

– Vi tar sterkt avstand fra denne videoen fordi den bevisst og uriktig fremstiller hva Hadia Tajik faktisk sier og mener. Denne videoen kommer i kategorien netthets og er med på å spre fordommer, sier partisekretær Raymond Johansen til VG.

Tajik selv, som leder justiskomiteen der også Leirstein er medlem, sier hun aldri tidligere har opplevd at stortingsrepresentanter går god for denne slags ytringer. Hun mener at Leirsteins aktiviteter på sosiale medier ikke har direkte innflytelse på hennes liv, men frykter at det kan ha det for andre.

– Han hausser opp hatefulle ytringer og sjikanerende kommentarer ved å gi de som står for dette bekreftelse, sier Tajik til VG.

Til avisen sier Leirstein at Tajik og han er gode kolleger i justiskomit\een som stadig er rykende uenige, men at han selvfølgelig ikke mener at hun oppfordrer til mord.