NRK Meny
Normal

Leiesoldatene tror Sarpsborg er på rett vei

LA MANGA (NRK): Olav Øby og Kamer Qaka er denne sesongen lånt ut fra Sarpsborg 08 til klubber i 1. divisjon. – Det hadde vært gøy å spille seg til en plass på Sarpsborg, sier Øby.

Olav Øby

Olav Øby har spilt flere kamper for Sarpsborg 08 i eliteserien. Denne sesongen skal han styre midtbanen til Strømmen i 1. divisjon.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Gutta her er helt konge og har tatt meg veldig godt imot. Det sosiale er absolutt på plass og nå begynner vi å få det til sportslig også. Så det er gøy, smiler Olav Øby.

21-åringen signerte en ny kontrakt, ut 2017-sesongen, med Sarpsborg 08 i januar. Samtidig ble han lånt ut til Strømmen for å få mer spilletid.

Så langt har han startet samtlige av Strømmens treningskamper i vinter.

– Det er alfa og omega, for å bruke en liten klisjé. Jeg vil bare spille fotball, det er også derfor jeg gikk til Strømmen. Forhåpentligvis gjør jeg en fin sesong og får spille mye her, så får jeg ta det derfra. Men jeg er jo fra Sarpsborg, så det hadde vært gøy å spilt seg til en plass der.

Olav Øby

Olav Øby spilte 90 minutter da Strømmen vant 2-0 over Åsane på La Manga.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Sportssjefen: – Trenger spilletid

En annen som er med sitt nye lag til Spania, er Kamer Qaka. 20-åringen fikk lite spilletid i Sarpsborg forrige sesong, og er nå utlånt til Kristiansund frem til sommeren.

Der er han gjenforent med sin gode kamerat, og tidligere lagkompis i 08, Liridon Kalludra.

– Liridon og jeg har alltid vært gode kompiser. Jeg har funnet meg til rette og det er fint for min del å være her i Kristiansund. Forhåpentligvis får jeg en del kamper her.

Thomas Berntsen

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 mener både Olav Øby og Kamer Qaka har bruk for mye spilletid.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Den forhåpningen deler sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen. Han forteller at det er viktig for både Øby og Qaka å gripe sjansen til førstelagsfotball.

– Det er selvfølgelig viktig at de får spille mye, det er også derfor vi har lånt dem ut. Både Olav og Kamer er i en alder hvor de trenger kamptid, på et nivå som vi ikke kan tilby. Kamer har et fantastisk talent, nå må han få det ut i kamp over tid. Olav trenger rett og slett å få spille fotballkamper på et bra nivå.

På rett vei

Kamer Qaka

Kamer Qaka skal spille for Kristiansund frem til sommeren.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Kamer Qaka har kontrakten med Sarpsborg 08 ut denne sesongen. Drømmen er å slå igjennom på høyest mulig nivå.

– Vi får se hva som skjer. Akkurat nå er jeg veldig fornøyd i Kristiansund. Vi spiller en fin fotball og jeg liker meg veldig godt her.

Hvordan ser du på situasjonen i Sarpsborg?

– Det er alltid vanskelig med mange nye spillere på en gang. Men jeg håper at Sarpsborg får det til, sier Qaka, og får støtte av Øby.

– Sarpsborg har veldig mye nytt. Men jeg snakker med dem rett som det er, og det virker som at Sarpsborg er på rett vei, avslutter han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjedekollisjon på Sandesundbrua

    Fire biler har kollidert på Sandesundbrua i sørgående retning. Det har ført til kødannelse i området.

  • Vil ha stasjonen et annet sted

    En ny meningsmåling viser at et flertall av de spurte i Moss mener at det er feil å legge jernbanestasjonen til havneområdet, slik bystyret og Bane Nor har bestemt. Målingen er gjort av InFact for gruppen Bedre Byutvikling Moss. Ordfører Hanne Tollerud sier at en slik meningsmåling ikke endrer noe.