NRK Meny
Normal

Legger til rette for skifest i Sarpsborg

Før tusenårsfeiringen neste år får Sarpsborg kommune trene seg på å avvikle skirenn i Kulåsparken.

Created by InfoDispatcher

Foto: Christian Nygaard-Monsen/NRK

Svein A. Halvorsen

Festivalsjef Svein A. Halvorsen.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

For halvannen uke siden fryktet de at arrangementet måtte avlyses fordi de ikke klarte å få tak i nok snø i Østfold. Men store lass med kunstsnø fra Worldcup-arrangøren i Oslo ble redningen, forteller jubileumssjef Svein A. Halvorsen.

– Det kila litt i magen her for halvannen uke siden, vi trodde vi måtte avlyse. Heldigvis fikk vi nå snø-depotet, altså overskuddet, fra Holmenkollen. Så det løste seg!

En 375 meter lang løype er nå ferdig preparert i Kulåsparken, og forberedelsene til ettermiddagens sprint er i full gang.

– Vi må rett og slett trene oss til neste år. Derfor blir det et mindre renn her nå i kveld, forteller Halvorsen. Han håper at mange kommer for å se på, og skape folkeliv i parken.

Skiløp i Kulåsparken

375 meter med skiløype ligger ferdig preparert i Kulåsparken i Sarpsborg sentrum.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

Kommunesjef mot skilegende

Det hele starter med barneskirenn klokka 1700. Deretter følger sprintdueller med eliteløpere som Ola Vigen Hattestad, Eirik Brandsdal, Katja Visnar, Maiken Kaspersen Falla, Ragnar Bragvin Andresen og Jens Arne Svartedal.

Også flere lokale skiløpere skal gå.

I tillegg kommer skilegenden Oddvar Brå, noe kommunesjefen i Sarpsborg gleder seg stort til.

Kommunesjef Sigmund Vister skal nemlig ut i duell mot sin barndoms store helt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Uegnet for eldre og syke innsatte

    Halden fengsel er uegnet for eldre og syke innsatte. Det sier advokat Harald Otterstad. Otterstad er forsvarer for 83-åringen som ble dømt til 13,5 års ubetinget fengsel for å ha drept sin kone med gevær i parets hjem i Sarpsborg. 83-åringen søker nå om benådning på grunn av sviktende helse. Ifølge Otterstad har ikke fengselet kapasitet til å følge opp mannen. Are Høidal, Fengselsleder i Halden fengsel, vil ikke kommentere enkeltsaker, men sier det er Halden kommune som er ansvarlig for helsetjenesten i fengselet. Ellers legger Høidal til at de tilrettelegger for soning i alle livsfaser i norsk kriminalomsorg, fra ung til gammel.

  • Grønt skifte i norsk industri

    Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen iverksetter nå et tiltak han kaller "Prosess 21" som skal bidra til et grønt skifte i norsk industri. Han mener industrien må være med på å løse klima- og miljøproblemene våre. Norge har allerede i dag noen av verdens mest miljøvennlige industribedrifter, blant annet Borregaard i Sarpsborg sier ministeren. I dag fikk ministeren se hvilke miljøvennlige tiltak bedriften tar i bruk i det daglige arbeidet.