NRK Meny
Normal

Legger ned sykehuspost i Moss

Sykehusposten ble opprettet for to år siden for å få vekk korridorpasientene. Nå legges den ned for å spare penger.

Sykehus-seng
Foto: Scanpix

Sykehusposten for utskrivningsklare pasienter i Moss legges ned fra første oktober.

Pasienter fra hele Østfold har nytt godt av de 15 sengene ved sykehuset i Moss. De har vært beregnet på pasienter som er ferdig behandlet i sykehuset og mangler tilbud i hjemkommunen.

- Ikke behov

- Nå har vi fått en avtale med alle kommuner om at de skal ta i mot ferdigbehandlede pasienter raskere, derfor er det ikke behov for denne posten lenger, sier Tove Kreppen Jørgensen, divisjonsdirektør for Divisjon Medisin ved Sykehuset Østfold.

Ledelsen ved Sykehuset Østfold lanserte denne posten som en løsning på problemet med korridorpasienter. Kreppen Jørgensen innrømmer at det er en risiko for at det igjen blir flere korridorpasienter fra første oktober når den legges ned.

Sparer penger

Sykehuset vil spare tre millioner kroner i året på å legge ned posten og dette har en betydning for vedtaket, sier Kreppen Jørgensen.

- Det er klart at den økonomiske situasjonen til sykehuset gjør at vi må tenke annerledes. Dette har hatt betydning for når vi legger ned sengeposten, sier Kreppen Jørgensen.

Hun sier at alle som arbeider ved sengeposten blir tilbudt annet arbeid i Sykehuset Østfold.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Færre pasientskader

    Sykehuset Østfold har hatt en stor nedgang i antall pasientskader. Siden 2012 har sykehuset redusert antall pasientskader med 25 prosent. Sykehuset Østfold er dermed ett av tre sykehus i hele landet som har nådd målet for perioden fra 2012 til 2016. Det skriver sykehuset på sine nettsider.

  • Bil skled av veien

    En bil har sklidd av veien på riksvei 188 ved Tune kirke i Sarpsborg. Det ser ut til at det ikke har oppstått personskader, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.