NRK Meny
Normal

Legger ned innlandsruter

Norwegian legger ned rutene fra Moss lufthavn Rygge til Nord-Norge.

Daniel Skjeldam i Norwegian

Kommersiell direktør i Norwegian, Daniel Skjeldam, forteller at selskapet i lengre tid har forsøkt å finne en modell på Rygge, uten å lykkes.

Foto: Scanpix

Norwegian legger ned rutene fra Moss lufthavn Rygge til Nord-Norge. Direkterutene mellom østfoldflyplassen og Bodø og Tromsø har hatt stadig færre passasjerer, og nå er bunnen nådd.

– Ikke lønnsom

Det sier kommersiell direktør i Norwegian, Daniel Skjeldam.

– Det har vært en negativ utvikling over en lengre periode, det må vi nå ta konsekvensen av, dessverre, sier Skjeldam til NRK.no.

Han forteller at Norwegian i lengre tid har forsøkt å finne en modell på Rygge som har passert markedet godt - uten å lykkes.

– En flyrute må være lønnsom, eller ha mulighet til å bli det. Men rutene til nord-Norge fra Rygge har ikke vært det, sier Skjeldam.

– Trist

Er det flere Norwegian-ruter som står i fare for å bli lagt ned?

– Nei, ikke slik det ser ut idag, sier Skjeldam.

MLR-direktør Pål Tandberg sier det er synd at Norwegian legger ned rutene, men sier også at han forstår at selskapet ikke kan ha ruter som ikke er lønnsomme.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Norske Skog ber om statlig støtte

    Styreleder i det kriserammede Norske Skog-konsernet, Christen Sveaas, har bedt næringsminister Monica Mæland om inntil 140 millioner kroner i støtte, skriver Dagens Næringsliv.

    Norske Skog Saugbrugs, Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK