NRK Meny
Normal

Lege sexgranskes

En lege risikerer å bli suspendert etter at fire kvinnelige pasienter har levert klager om seksuell trakassering. 

Lege
Foto: Wiik, Eirill / SCANPIX

Statens Helsetilsyn skal  nå vurdere om fastlegen skal suspenderes så lenge granskingen pågår.

 Uavhengige klager

- De fire klagene er uavhengige av hverandre, og gjelder alle seksuell trakassering. I tillegg til disse klagene har det også kommet en anonym klage til legevakten i Sarpsborg, sier juridisk rådgiver hos Helsetilsynet Østfold, Knut Fredrik Thorne.

To av pasientene er pasienter ved legens fastlegepraksis, mens de andre to er pasienter som har oppsøkt legen på legevakta i Sarpsborg.

- Alvorlige påstander

Når Helsetilsynet nå ser på saken, tar de også med i betraktning en klage fra syv år tilbake som gjaldt lignende oppførsel av den samme legen.

- Det er svært alvorlige påstander som blir fremsatt mot legen. Hvis klagene stemmer, vil ikke legen kunne fortsette sin praksis, sier Knut Fredrik Thorne.

Avviser anklager

Via sin advokat Vegard Aaløkken, avviser legen anklagene.

- Jeg vil ikke gå inn på en diskusjon om saken, men legen avviser at han har gjort noe galt og er således uenig i en eventuell suspensjon, sier Aaløkken. 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Byggefirma i Moss konkurs

    Det er åpnet konkurs i byggefirmaet Armering og Bygg Moss as med 22 ansatte. Det var kemneren i Moss som begjærte konkursen fordi selskapet skyldte 2,2 millioner kroner i arbeidsgiveravgift, skriver Moss Avis.

  • Ruset bilførere stanset i Moss

    UP stanset en bil i Moss sentrum rett over midnatt, fordi politiet mistenkte kjøring i rus. En mann i 20-årene er anmeldt og har fått førerkortet beslaglagt. I tillegg ble to passasjerer anmeldt for bruk og besittelse av narkotika, melder politiet på Twitter.