NRK Meny
Normal

Lege sexgranskes

En lege risikerer å bli suspendert etter at fire kvinnelige pasienter har levert klager om seksuell trakassering. 

Lege
Foto: Wiik, Eirill / SCANPIX

Statens Helsetilsyn skal  nå vurdere om fastlegen skal suspenderes så lenge granskingen pågår.

 Uavhengige klager

- De fire klagene er uavhengige av hverandre, og gjelder alle seksuell trakassering. I tillegg til disse klagene har det også kommet en anonym klage til legevakten i Sarpsborg, sier juridisk rådgiver hos Helsetilsynet Østfold, Knut Fredrik Thorne.

To av pasientene er pasienter ved legens fastlegepraksis, mens de andre to er pasienter som har oppsøkt legen på legevakta i Sarpsborg.

- Alvorlige påstander

Når Helsetilsynet nå ser på saken, tar de også med i betraktning en klage fra syv år tilbake som gjaldt lignende oppførsel av den samme legen.

- Det er svært alvorlige påstander som blir fremsatt mot legen. Hvis klagene stemmer, vil ikke legen kunne fortsette sin praksis, sier Knut Fredrik Thorne.

Avviser anklager

Via sin advokat Vegard Aaløkken, avviser legen anklagene.

- Jeg vil ikke gå inn på en diskusjon om saken, men legen avviser at han har gjort noe galt og er således uenig i en eventuell suspensjon, sier Aaløkken. 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tatt i ranet bil

    Politiet i Halden har pågrepet en mann og en kvinne i en svenskregistrert bil. Bilen ble ranet fra eieren for en uke siden. Ingen av de pågrepne har førerkort, og siden begge var ruset skal det tas utvidede prøver. Politiet knytter også de to til et innbrudd i en bedrift i Halden.

  • Skader i armen

    En bilfører sjekkes for skader i armen etter kollisjonen i Osveien i Rakkestad. To biler var involvert, det er ikke meldt om andre skader, opplyser politiet.