NRK Meny
Normal

Lege advart etter å ha sendt hjem pasient med ereksjon

Lege advart av Helsetilsynet etter å ha sendt hjem en pasient med vedvarende ereksjon.

Legevakt
Foto: Grafikk: Kari Løberg Skår / NRK

Legen fra Halden har ifølge Statens Helsetilsyn sendt hjem en pasient «som åpenbart trengte øyeblikkelig hjelp fra legevakten».

– Ereksjon i syv timer

Pasienten hadde nemlig hatt vedvarende ereksjon i over syv timer (priapisme), da han oppsøkte legevakten.

Priapisme er en tilstand med langvaring og smertefull ereksjon, som i verste fall kan føre til ereksjonsvikt og impotens. Legen skal imidlertid ikke ha trodd at mannen hadde denne diagnosen.

«Penis ser ut som en normal erigert penis uten tegn på betennelse eller nedsatt blodsirkulasjon», skrev legen blant annet i journalen da mannen var innom.

– Fikk ispose og beskjed om å slappe av

Istedenfor å gi pasienten nødvendig behandling ga legen han en ispose, noen smertestillende tabletter og ba ham gå hjem å slappe av.

Legen har i ettertid beklaget seg, og innser feilen han gjorde.

Pasienten fikk deretter hjelp og behandling av privatklinikken Volvat Medisinske Senter.

Helsetilsynet har gitt legen en advarsel for å ha handlet uaktsomt og påført pasienten skade.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Døde etter arbeidsulykke

    En 33 år gammel mann fra Moss døde på sykehus etter en arbeidsulykke ved bedriften Contiga i Moss i går, skriver Moss Avis. Bedriften produserer betongelementer og mannen kom i klem mellom to maskindeler ved en støpemaskin. Politiet etterforsker ulykken og Arbeidstilsynet skal i løpet av dagen gjennomføre et tilsyn ved bedriften, ifølge avisa.

  • Ber om å slippe ut av fengsel

    25-åringen fra Østfold som drepte kjæresten Alexandra på en hytte på Flå i fjor, ber om å få slippe ut av varetekt mens han venter på at ankesaken skal komme opp i retten. Det skriver Dagbladet. Mannen ble dømt til 13 og et halvt år i fengsel i mars, men anket dommen. Ankesaken skal opp i november, og han har bedt om å få bo hos besteforeldrene sine frem til saken skal opp igjen.