NRK Meny
Normal

Leeds-eier nektet TV-team adgang til kamp

Lenge så det ut til at det ikke ble noen TV-kamp mellom Leeds og Derby. Men Leeds-eier snur i siste liten.

Cellino

Massimo Cellino vil nekte Sky TV å vise kveldens kamp mellom Leeds United og Derby County.

Foto: Marco Vasini / Ap

Leeds United-eier Massimo Cellino har lenge vært en frittalende mann med sterke meninger om hvordan klubben han eier skal drives. Fansen er splittet i to, så også i siste utspill fra den kontroversielle eieren.

Leeds er nemlig den klubben i engelsk Championship som drar til seg flest TV-seere, og er dermed også den mest innbringende for Sky TV som eier rettighetene til å vise kamper fra ligaen. Hittil i sesongen har Leeds vært vist ni ganger på TV, noe som går hardt ut over publikumstallene og dermed penger inn, mener Cellino.

På bakgrunn av dette bestemte han, før han dro på juleferie til Miami, at ingen fra Sky skal slippes inn på stadion før kampen mot Derby, og at den dermed ikke vil bli vist på TV.

Bare fem timer før kampstart ombestemmer derimot Cellino seg, og det blir TV-kamp likevel. Det skriver Yorkshire Evening Post-journalist Phil Hay på Twitter.

Laster Twitter-innhold

LES OGSÅ:

Kan få konsekvenser

The Football League, som eier kontrakten solgt til Sky, mener på sin side at dette er et grovt brudd på avtalen mellom klubben og ligaen. De advarte klubben tidligere i dag om kraftige sanksjoner fra ligaens disiplinærenhet hvis ikke Sky ble sluppet inn på stadion, skriver lokalavisen Yorkshire Evening Post.

Cellino har lenge vært i klammeri med ligaen, først etter at han ble dømt til å fratre rollen som eier for en periode på bakgrunn av en skatteunndragelsessak i Italia. Også i år er han inne i en lignende sak, samtidig som han også tidligere i sesongen forsøkte å nekte å selge flere enn 2000 billetter til bortekamper i protest mot Sky sin dekning av Leeds. Han har også vært i søkelyset for å legge til en såkalt paiskatt på billettene til Elland Road. Billettene er blitt dyrere, men det følger med en gratis kjøttpai.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK