NRK Meny
Normal

Leeds-eier nektet TV-team adgang til kamp

Lenge så det ut til at det ikke ble noen TV-kamp mellom Leeds og Derby. Men Leeds-eier snur i siste liten.

Cellino

Massimo Cellino vil nekte Sky TV å vise kveldens kamp mellom Leeds United og Derby County.

Foto: Marco Vasini / Ap

Leeds United-eier Massimo Cellino har lenge vært en frittalende mann med sterke meninger om hvordan klubben han eier skal drives. Fansen er splittet i to, så også i siste utspill fra den kontroversielle eieren.

Leeds er nemlig den klubben i engelsk Championship som drar til seg flest TV-seere, og er dermed også den mest innbringende for Sky TV som eier rettighetene til å vise kamper fra ligaen. Hittil i sesongen har Leeds vært vist ni ganger på TV, noe som går hardt ut over publikumstallene og dermed penger inn, mener Cellino.

På bakgrunn av dette bestemte han, før han dro på juleferie til Miami, at ingen fra Sky skal slippes inn på stadion før kampen mot Derby, og at den dermed ikke vil bli vist på TV.

Bare fem timer før kampstart ombestemmer derimot Cellino seg, og det blir TV-kamp likevel. Det skriver Yorkshire Evening Post-journalist Phil Hay på Twitter.

Laster Twitter-innhold

LES OGSÅ:

Kan få konsekvenser

The Football League, som eier kontrakten solgt til Sky, mener på sin side at dette er et grovt brudd på avtalen mellom klubben og ligaen. De advarte klubben tidligere i dag om kraftige sanksjoner fra ligaens disiplinærenhet hvis ikke Sky ble sluppet inn på stadion, skriver lokalavisen Yorkshire Evening Post.

Cellino har lenge vært i klammeri med ligaen, først etter at han ble dømt til å fratre rollen som eier for en periode på bakgrunn av en skatteunndragelsessak i Italia. Også i år er han inne i en lignende sak, samtidig som han også tidligere i sesongen forsøkte å nekte å selge flere enn 2000 billetter til bortekamper i protest mot Sky sin dekning av Leeds. Han har også vært i søkelyset for å legge til en såkalt paiskatt på billettene til Elland Road. Billettene er blitt dyrere, men det følger med en gratis kjøttpai.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter på bergingsbil

    Vegtrafikksentralen øst melder at det er ventetid for bergingsbil som kan få bort et vogntog som stenger for Oslofjordtunnelen i retning Drøbak. Det er uvisst hvor lenge tunnelen blir stengt.

  • Oslofjordtunnelen stengt mot Drøbak

    Oslofjordtunnelen i Akerhus og Buskerud er stengt i retning mot Drøbak. Det pågår berging av en vogntog i tunnelen, melder Vegtrafikksentralen øst.