NRK Meny

Lavere trafikkvekst

Den årlige trafikkveksten i Nedre Glomma-regionen har sunket de tre siste årene og er nå nede på 0,9 prosent. Fredrikstad og Sarpsborg får belønningsmidler fra Samferdselsdepartementet for at veksten i personbiltrafikken i 2017 skal være null, sammenlignet med de fire foregående årene. Rådgiver for Bypakka, Tor Stabbetorp, sier det er et stykke igjen før målet er nådd.

kryss
Foto: Anne Ognedal / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK