NRK Meny
Normal

– Noen kan ha vært i låven og røyket

Politiet skal etterforske låvebrannen ved Isesjøbråten ved Sarpsborg fra natt til onsdag.

Låve brant til grunnen ved Isesjøbråten

Låven på gårdstunet brant ned til grunnen.

Foto: Petter Larsson/NRK

Nødetatene rykket ut til låven ved Isesjøbråten i Sarpsborg i 4.30-tiden natt til onsdag. Da de kom frem var låven overtent.

Politiet skal etterforske brannen og vil blant annet se om brannen kan ha sammenheng med en ungdomsfest i nabohuset.

– I huset har det vært en fest med femten ungdommer. Noen kan ha vært i låven og røyket, men om de har vært inne eller har stått ute er usikkert. Det har jo regnet mye i natt, sier operasjonsleder Ingar Signebøen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Ifølge avisen fikk også boligen skader i form av smeltet maling og sprukne vinduer. Verken mennesker eller dyr ble skadet.

– Det er ikke konkludert med en brannårsak. Men låven har brent helt ned og det var en bygning uten strøm. Politiet vil avhøre ungdommene som var på fest i våningshuset, så få vi se hva vi klarer å komme frem til, sier politiets operasjonsleder til NRK.

Da NRKs fotograf var på stedet i 10-tiden hadde brannvesenet forlatt stedet, selv om det fremdeles var åpne flammer fra ruinene.

– Det er ingen fare for spredning der nå, men vi sender opp en tankbil for å slå ned flammene, fikk NRK opplyst en drøy halvtime senere.

Låve brant til grunnen ved Isesjøbråten

Det var fremdeles åpne flammer fra ruinene etter at brannvesenet hadde forlatt stedet.

Foto: Petter Larsson/NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Finne klar for FFK

    Den finske midtstopperen Mikko Vitikko er klar for Fredrikstad fotballklubb. Det skriver Fredriksstad Blad. Finnen har prøvespilt for FFK, og overbeviste såpass at han ble tilbudt en toårskontrakt.