NRK Meny
Normal

Mener regjeringen bryter løfter

Østfoldkommunene får 55 millioner kroner mindre i rammetilskudd neste år. Stortingsrepresentant for Østfold Arbeiderparti, Stein Erik Lauvås anklager Solberg-regjeringen for løftebrudd.

Stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås

- Kutt i rammetilskuddene vil føre til dårligere tjenester i kommunene, mener Stein Erik Lauvås.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Dette vil gjøre kommuneøkonomien enda trangere og vanskeligere, mener AP-politikeren fra Marker.

Rammetilskuddet er en stor sum penger som kommunene skal drive skoler, barnehager fritids- og ommsorgstilbud med. Og når man får mindre penger, så må tjenestene nødvendigvis bli dårligere, sier Lauvås.

Fører til dårligere tjenester

- Dette er slik jeg har forstått det faktiske kutt som kommer. Velferdtilbudene til innbyggerne i Østfold må bli dårligere av dette, kommunene må omprioritere pengene sine.

Høyres Ingjerd Schou sier det kommunene mister i rammetilskudd er lagt inn igjen i andre tilskudd, og mener Høyre og Frp tvert i mot styrker kommunøkonomien fra neste år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trapper ned etterslokkingsarbeidet

    Etterslokkingsarbeidet går nå ned til en ren mosseaksjon, sier brannvesenets innsatsleder, Stein Laache. Moss Brannvesen og Sivilforsvaret vil fortsette etterslokkingsarbeidet på Røysåsen utover kvelden, og det vil også være mannskap i terrenget for å overvåke i natt. Skogbrannhelikopteret har blitt sendt hjem, men står på beredskap hvis det skulle blusse opp.

  • Kullosforgiftning i Halden

    Tre personer har blitt tatt hånd om av ambulansepersonell etter mulig kullosforgiftning ombord en småbåt i Halden. Politiet melder på twitter at skadeomfanget er ukjent, men at en trolig er mer alvorlig skadd og er kjørt på sykehus.