NRK Meny
Normal

Mener regjeringen bryter løfter

Østfoldkommunene får 55 millioner kroner mindre i rammetilskudd neste år. Stortingsrepresentant for Østfold Arbeiderparti, Stein Erik Lauvås anklager Solberg-regjeringen for løftebrudd.

Stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås

- Kutt i rammetilskuddene vil føre til dårligere tjenester i kommunene, mener Stein Erik Lauvås.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Dette vil gjøre kommuneøkonomien enda trangere og vanskeligere, mener AP-politikeren fra Marker.

Rammetilskuddet er en stor sum penger som kommunene skal drive skoler, barnehager fritids- og ommsorgstilbud med. Og når man får mindre penger, så må tjenestene nødvendigvis bli dårligere, sier Lauvås.

Fører til dårligere tjenester

- Dette er slik jeg har forstått det faktiske kutt som kommer. Velferdtilbudene til innbyggerne i Østfold må bli dårligere av dette, kommunene må omprioritere pengene sine.

Høyres Ingjerd Schou sier det kommunene mister i rammetilskudd er lagt inn igjen i andre tilskudd, og mener Høyre og Frp tvert i mot styrker kommunøkonomien fra neste år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Deler av Østfoldbanen stengt

    Østfoldbanen mellom Fredrikstad og Sarpsborg er lørdag kveld stengt for trafikk grunnet en signalfeil, melder Bane NOR. Det gir forsinkelser og innstilte tog. Det er ikke klart når feilen blir rettet.

    Laster Twitter-innhold
  • Bil snurret på E6 ved Rygge

    En bil har snurret rundt på E6 i nordgående retning ved avkjøringen til Rygge/Karlshus, melder politiet på Twitter. Det skal ikke være personskade.