NRK Meny
Normal

Lastebil har kjørt i Hobølelva

Politiet er på utkikk etter føreren av en lastebil som søndag ettermiddag kjørte av veien og havnet i Hobølelva nær grensa mellom Østfold og Akershus.

Lastebil i Hobølelva

Lastebilen beregnet på transport av biler, hadde en bil på lasteplanet da den kjørte ut og havnet i elva. Også personbilen havnet i vannet.

Foto: Freddie Larsen

Det var forbipasserende som meldte fra om ulykken til politiet. Da patruljen kom til stedet hadde føreren av lastebilen allerede dratt derfra.

– Ifølge publikum på stedet hadde føreren dratt fra stedet i en annen bil. Vi ønsker å komme i kontakt med føreren og ber vedkommende, eller andre som har tips, om å kontakte politiet, sier operasjonsleder Håkon Nilsen ved Follo politidistrikt.

Så langt har ikke politiet fått noen meldinger om personskader etter ulykken.

Ulykken har skjedd på fylkesvei 120 Enebakkveien mellom Tomter og Mjær i Hobøl. Veien blir stengt i en periode i forbindelse med berging.

– Det kommer til å bli litt jobbing på stedet. Lastebilen ligger nede i elva og brannvesenet jobber nå med å tømme den for drivstoff. I tillegg er politiet på utkikk etter føreren, forteller Nilsen.

Lastebilen hadde en personbil lasteplanet. Også denne bilen havnet i elva.

Bil i Hobølelva

Lastebilen kjørte ut av veien og endte på taket i Hobølelva.

Foto: FREDDIE LARSEN

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Østfoldbanen innstilles i helga

  Østfoldbanen blir stengt på strekningen Oslo S-Halden/Kråkstad fra lørdag 28. april klokken 02:00 fram til søndag 29. april klokken 14:00. Bane NOR skal gjøre viktige arbeider med vedlikehold og utbygging på strekningen.

  Jernbane, tog, Østfoldbanen
  Foto: Håvard Wien / NRK
 • Vil ha forbud mot gummigranulat

  SV vil ha forbud mot å bruke gummigranulat på kunstgressbaner innen 2023. Det skriver Smaalenenes Avis. Stortingsrepresentant fra Østfold SV, Freddy Øvstegård, sier til avisa at det er helt krise at tonnevis med plast ødelegger miljøet og renner ut i hav og drikkevannskildene.

  Granulat i hand
  Foto: Ingrid Telset Heltne / NRK