NRK Meny
Normal

Larvik taper penger på Fredrikstad-kamp

Larvik slo Fredrikstad 40–18 i deres første hjemmekamp denne sesongen. Nå har resultatet blitt satt til 0–0.

Nora Mørk, Larvik HK

Nora Mørk scoret ni mål mot Fredrikstad i seriekampen mellom FBK og Larvik i september. Nå har håndballforbundet bestemt at kampen skal settes til 0-0.

Foto: Svein André Svendsen / Scanpix

Årsaken er at Fredrikstad benyttet en ikke spilleberettiget spiller i kampen mellom de to lagene i september. Det medfører at Norges Håndballforbund setter kampen til 0-0, gir to poeng til Larvik og ilegger Fredrikstad en bot.

Informasjonssjef i Larvik HK, Tor Odvar Moen er lite fornøyd med avgjørelsen.

– Vi er klar over at det finnes et regelverk for slike situasjoner, men det får noen merkelige konsekvenser for oss. Sportslig sett skal mye gå veldig galt dersom dette vedtaket skal få noen innvirkning på utfallet, men det påvirker en del andre ting som vi synes regelverket håndterer dårlig i slike situasjoner, sier han til klubbens hjemmesider.

Legger seg langflat

Tor Odvar Moen

Informasjonssjef i Larvik Håndballklubb Tor Odvar Moen.

Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX / NTB scanpix

Styreleder Bjørn Hansen i Fredrikstad Ballklubb legger seg langflat og sier at det er kommunikasjonssvikt som førte til at den aktuelle spilleren kom på banen mot Larvik.

– Det var en glipp. Overgangen til spilleren var ikke i orden. Det var ikke lange tiden spilleren var inne på banen, men dette er noe vi bare må legge oss helt paddeflate for, sier han til NRK.no.

Fredrikstad Ballklubb ble ilagt en bot på 7500 kroner etter blemmen.

– Den boten er allerede vedtatt og betalt. Det er klart det er mye penger for oss, som vi helst skulle ha latt bli stående i banken, sier Hansen.

Les også:

Larvik mister målbonus

Også Larvik går glipp av penger som de gjerne skulle satt i banken. Ifølge informasjonssjef Tor Odvar Moen gikk klubben nemlig glipp av målbonuser fra sponsorer for rundt 10.000 kroner.

I tillegg forsvinner mål fra adelskalender og toppscorerlister.

– Når resultatet blir 0–0 gir der oss kr 0,-, helt enkelt. Det er rett og slett bare surt. I tillegg regner vi med at de 22 plussmålene forsvinner fra Adelskalenderen i norsk håndball. Akkurat det svir ikke like mye, sier Moen.

De to lagene møtes igjen i NM i Kongstenhallen i Fredrikstad klokken 19.00 i kveld. For Fredrikstads del stiller det kun spilleberettigede spillere til kveldens kamp.

– Det kan jeg love deg. Det er ingen som skal spille for Fredrikstad uten lisens i kveld. Vi håper at det blir en håndballfest, sier styreleder Hansen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykke i Fredrikstad

    Politiet melder om ulykke på rv. 111 ved Kjølstad i Fredrikstad. Ukjent omfang, nødetater på vei. Kø på stedet.

  • Stjal brukte bilbatterier

    Tre rumenere er utvist fra landet etter å ha stjålet 2200 kilo med brukte bilbatterier fra Gatedalen gjenvinningsanlegg i Sarpsborg. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Rumenerne ble pågrepet i en svenskregistrert varebil ved Tollstasjonen på svensk side av grensa på torsdag.